Home > #Hoofdnieuws > BRC Wallonië: Lefebvre wint geen enkele proef, maar voorsprong blijft stabiel

BRC Wallonië: Lefebvre wint geen enkele proef, maar voorsprong blijft stabiel

Dit weekend staat in Namen de 38ste Rally van Wallonië op het programma. Over twee dagen, twintig proeven en net geen 200 km moeten de rijders het beste van zichzelf geven om straks rond 15u30 bovenaan het podium te staan. De Fransman Stéphane Lefebvre (Citroën) blijft vrijwel makkelijk bovenaan staan. Ondanks geen enkele overwinning in deze lus, Céderic Cherain (Porsche), Ghislain de Mevius en Gino Bux + Adrian Fernémont  (allen Skoda), verloor hij maar vier tienden op zijn eerste achtervolger Fernémon, Bux is derde.

  • KP12 Eghezée 1  (9km): op de eerste en langste proef van de dag kon Cherain opnieuw verrassen. Net zoals gisteren kan hij een overwinning meepikken? De Porsche versloeg Lefebvre met 5,7 seconden en Fernémont met 7,1 seconden.
  • KP13 Fernelmont 1 (7,17): de Mevius heeft na een iet wat onzichtbare eerste dag zijn eerste overwinning van het weekend te pakken op Fernelmont. Op het kleinste parcours, na de Super Show, won hij met drie tienden van Fernémont en had hij een volle seconde voorsprong op Vincent Verschueren. Stéphane Lefebvre valt voor de eerste keer dit weekend uit de top drie.
  • KP14 Vedrin 1 (10,36 km): tijdens de laatste proef van deze lus is er een ex aequo voor de snelste tijd. Fernémont en Bux reden beide een seconde sneller dan Lefebvre die derde werd.

Na de eerste lus van de laatste dag is de voorsprong van de Fransman ongeveer stabiel gebleven. Hij heeft na veertien proeven net geen achttien seconden voorsprong op Fernémont. Gino Bux (+44,6) is helemaal los en staat zonder dreiging van plek vier en zonder grote kans op plek twee op de derde plek. Vincent Verschueren (Volkswagen) (+1’02”) is dan weer in een gevecht met de Mevius (+1’03”) voor plek vier.   

Om 11u11 begint de tweede lus van de dag met opnieuw dezelfde drie proeven.