Home > Circuit > In een notendop: F4 Spanje – Moto E – Indycar

In een notendop: F4 Spanje – Moto E – Indycar

  • F4 Spanje – Een mooie 23ste startplaats voor onze landgenoot Jef Machiels bij zijn debuut in de Spaanse Formule 4 met het team Monlau in de eerste kwalificatiesessie op Portimao. De pole voor de eerste race is er voor de Bulgaar Nikola Tsolov (Campos), die naast zich de Pool Tymoteusz Kurcharczyk (MP Motorsport) vindt. Titelfavoriet Hugh Barter (Campos) start als derde.
  • Moto E – Op Jerez deelt haalde Miquel Pons (LCR E-Team – Energica) de pole voor de eerste manche van het 2022 MotoE kampioenschap voor elektrische motoren. Net als de andere klasses die aantreden in een MotoGP weekend kwalificeren de “elektrische” rijders zich nu ook met een Q1 en Q2 sessie. Pons wordt op de eerste startrij vergezeld van Hector Garzo ( Tech3 E-Racing – Energica) en Mattia Casadei (Pons Racing 40 – Energica).
  • Indycar – Volgens geruchten in de States zou Stefan Wilson, de jongere broer van Justin, een overeenkomst hebben getekend met het team DragonSpeed. Hij zou zo de laatste inschrijving kunnen worden op de deelnemerslijst van de Indianapolis 500 mijl, waar men dit seizoen toch wat moeilijkheden kent om het veld van 33 rijders te kunnen vullen.

foto: ©motogp.com