Home > #Hoofdnieuws > GT World Brands Hatch: Ulysse De Pauw op pole voor race 1

GT World Brands Hatch: Ulysse De Pauw op pole voor race 1

Ulysse De Pauw maakte indruk met de Ferrari 488 GT3 van AF Corse! Met een tijd van 1:21.770 was de Belg 34 duizendsten sneller dan Jules Gounon (AKKODIS ASP Team – Mercedes) en behaalde zo de polepositie voor race 1. Raffaele Marciello (AKKODIS ASP Team – Mercedes) mag race 2 vanop de beste startplaats aanvatten. De Zwitser bleef in zijn sessie Patric Niederhauser (Saintéloc Junior Team – Audi) voor. Derde was Dries Vanthoor met de #32 Team WRT Audi op twee tienden van de tijd van Marciello.

(Foto: © GT World Challenge Europe)

Kwalificatie 1 – race 1

Charles Weerts sloot de eerste sessie met de #32 Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo II als vijfde af en Gilles Magnus reed een soortgelijke wagen van Saintéloc Junior Team naar de zevende plaats. Valentino Rossi, de teamgenoot van Frédéric Vervisch, was met zijn Team WRT Audi zeventiende. Louis Machiels vinden we met de AF Corse Ferrari 488 GT3 op de negentiende plaats algemeen en bovenaan in Pro-Am. Adrien De Leener finishte met de Porsche van Dinamic Motorsport als 21ste. De eerste race van 60 minuten gaat morgen om 12u25 Belgische tijd van start.

Kwalificatie 2 – race 2

Pierre Alexandre Jean, de teamgenoot van Ulysse De Pauw, klokte de zevende tijd en Frédéric Vervisch was elfde. Andrea Bertolini zette de Ferrari, die hij met Louis Machiels deelt, op plaats veertien. Nicolas Baert, teamgenoot van Gilles Magnus, was twintigste. De lichten voor race 2 gaan zondag om 17u45 op groen. Beide wedstrijden zijn traditiegetrouw live op YouTube te volgen.