Home > #Hoofdnieuws > BRC Wallonië: Lefebvre bovenaan na eerste lus

BRC Wallonië: Lefebvre bovenaan na eerste lus

Dit weekend staat in Namen de 38ste Rally van Wallonië op het programma. Over twee dagen, twintig proeven en net geen 200 km moeten de rijders het beste van zichzelf geven om zondag rond 15u30 bovenaan het podium te staan. De Fransman Stéphane Lefebvre (Citroën) heeft de eerste lus gedomineerd. Hij won alle drie de proeven en is daarmee ook de eerste leider. Achter hem zagen we enkel oud-winaar Adrian Fernémon (Skoda) die hem iet wat kon bijblijven en het gevecht voor de derde plaats is er een tussen Vincent Verschueren (Volkswagen) en Gino Bux (Skoda)

  • KP1 Nettinne – Mohiville 1 (18,40 km): op de eerste proef van de dag was de Fransman Lefebvre meteen het snelst. Hij hield tweevoudig winnaar Adrian Fernémont op drie seconden en Verschueren die in 2018 won op 7,4 seconden.
  • KP2 Natoye 1 (8.50 km): ook in de tweede KP blijft de top twee onveranderd. De Citroën is net geen twee seconden sneller dan de Skoda, maar deze keer is het Gino Bux die met 3,5 seconden achterstand op plek drie staat.
  • KP3 Crupet 1 (10.80 km): geen twee zonder drie dachten Lefebvre en Fernémont. Na de derde proef in Namen zijn het opnieuw dezelfde twee die het snelst waren. De verschillen worden wel steeds kleiner, want nu was de Fransman maar een goede seconde sneller. Ook hier is Bux derde, maar nu op vier seconden.

Na de eerste lus leidt Lefebvre met zes seconden op Fernémont. Hij is de enige die nog dicht bij de Fransman kan blijven, maar er zijn nog zeventien proeven dus alles kan nog. Op plek drie vinden we Vincent Verschueren die al een achterstand van meer dan vijftien seconden heeft op de leider. Hij is in gevecht voor de derde plaats met Bux die een anderhalve seconde trager was op de eerste drie KP’s. De top 5 wordt afgesloten door Ghislain de Mevius (Skoda) op 22 seconden. We hebben ook al een eerste afvaller, in de eerste proef kreeg Cédric De Cecco (Citroën) motorproblemen en heeft hij nog geen enkele proef uitgereden.

In de GT-klasse is er minder spanning, daar leidt Gunther Monnens al bijna een halve minuut op zijn eerste achtervolger en mede-Porsche Glenn Janssens. De Alpine van Stefaan Prinzie ligt al 2’22” achter op de leider.

Om 12u49 begint de tweede lus van de dag en opnieuw krijgen we dezelfde drie proeven.