Home > Electric > FE Monaco: zorgt Monaco opnieuw voor spektakel?

FE Monaco: zorgt Monaco opnieuw voor spektakel?

Slechts twee weken na de dubbele E-Prix in Rome, gaat het WK dit weekend verder in Monaco. Vorig jaar kregen we hier heel wat actie voorgeschoteld en dat zal hopelijk ook dit jaar niet anders zijn.

Zoals we ondertussen gewoon zijn dit seizoen, situeren alle onderdelen van het weekend zich op zaterdag. De eerste trainingssessie start al om 7u30, waarna een tweede van een half uur volgt om 9u10. Van 10u45 tot 12u gaat de kwalificatie door. De race zelf volgt dan om 15u03.

In het kampioenschap staat Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) aan de leiding met 60 punten. Hij wordt op de hielen gezeten door Robin Frijns (Envision), die slechts twee punten minder heeft. Ook Stoffel Vandoorne (Mercedes) doet het niet slecht. Onze landgenoot staat immers derde met 56 punten.

Voorstellingvan de Gen3

Nog een speciale toevoeging aan deze legendarische E-Prix, is de voorstelling van de Gen3-wagen. Donderdagavond wordt deze voorgesteld aan de teams, rijders en partners van het kampioenschap. Hiermee gaat de Formule E een nieuw tijdperk in, waarin nog sneller, langer en vooral ook dichter op elkaar (de wagens zullen wat smaller worden, nvdr.) zullen kunnen racen. De nieuwe wagen zal tevens ook de allereerste koolstof-neutrale racewagen worden binnen de motorsport. De show zal live te volgen zijn via diverse mediakanalen, al is het nog even wachten op de exacte tijdstippen.