Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: voor ieder wat wils

De autosport dit weekend: voor ieder wat wils

Dit weekend hebben we weer heel wat autosport voor u in de aanbieding, zonder F1 of WRC, maar wel met veel andere en zeer uiteenlopende evenementen.

In Monaco is er de vierde meeting van de Formula E, in de thuisbasis van Stoffel Vandoorne, Monaco. De Belg start er als de nummer drie in het WK op zoek naar een goed resultaat. Mercedes, het team van Vandoorne leidt de debatten bij de constructeurs. Nog een WK, maar dan op twee wielen is er in Jerez, Spanje, met de MotoGP.

Voor een rally moet u naar Namen en omstreken, waar het Belgian Rally Championship al aan zijn vierde wedstrijd van het seizoen toe is. Stéphane Lefèbvre vertrekt er in zijn Citroën van DG Sport als grote favoriet en mits een zege is de Fransman eigenlijk al op weg naar de titel. Opgepast in Namen wordt er zaterdag en zondag gereden, de traditionele vrijdag is er niet meer bij! Nog onverhard, maar dan in rondjes is er in Arendonk, want daar vindt een manche van het VAS-rallycrosskampioenschap plaats.

Dan het hoofdstuk GT, met drie grote meetings. In Brands-Hatch start het seizoen van de GT World Sprint, met uiteraard heel wat Belgen dat las u hier al. In Portimao mogen Laurens Vanthoor en Esteban Muth hun DTM-seizoen aanvatten, samen met de TCR Europe. Tot slot doet de GT Open het in Estoril, samen met de Open F3. Nog GT’s vinden we in Laguna Seca (IMSA) en Fuji (Super GT), en ook hier vinden we Belgen. Tot slot racen de IndyCar Series op Barber.