Home > #Hoofdnieuws > WRC Kroatië: overwinning lonkt voor Rovanperä

WRC Kroatië: overwinning lonkt voor Rovanperä

Met nog twee proeven te gaan kan het bijna niet meer misgaan voor Kalle Rovanperä (Toyota). Nadat hij gisteren zijn grote voorsprong zag verdwijnen tot twintig seconden, heeft hij er deze ochtend weer een halve minuut van gemaakt. De tweede in de stand Ott Tänak (Hyundai), maakte in de eerste KP van de dag een verkeerde keuze van banden, waardoor hij twaalf seconden verloor. Die proef werd gewonnen door de andere Toyota van Esapekka Lappi. Thierry Neuville (Hyundai) won de tweede KP en heroverd hiermee de derde plek in het algemeen klassement.

• KP17 Trakošćan – Vrbno 1 (13,15 km): het gevecht om de overwinning kan hier wel eens in een beslissende plooi zijn gevallen. Tänak koos in de eerste proef van de dag voor regenbanden omdat hij hoopte dat het nog ging regen, maar dat deed het niet waardoor hij twaalf seconden verloor op Rovanperä die tweede werd op acht tienden van zijn teamgenoot Lappi, Neuville kon zijn sterke reeks doorzetten en haalde de derde plaats op 2,7 seconden van de leider.
  • KP18 Zagorska Sela – Kumrovec 1 (14,09): na veel proberen is Neuville er dan toch in geslaagd om zijn tweede overwinning van het weekend te halen. Hij was maar liefst 4,8 seconden sneller dan zijn teamgenoot Tänak en 6,4 dan Gus Greensmith (Ford). De eerste fout van de dag werd gemaakt door Lappi, aan een kruispunt nam hij iets te veel snelheid mee en miste zijn bocht volledig, waardoor hij redelijk wat seconden verloor en op bijna twintig seconden eindigde van Neuville.

Met nog twee proeven te gaan, leidt Rovanperä al met bijna dertig seconden en zal hoogstwaarschijnlijk deze rally winnen. Ook de tweede plaats ligt redelijk vast, Ott Tänak heeft al een ruime voorsprong op Neuville en Craig Breen (Ford) die respectievelijk op 1’12″7 en 1’20″5 van de leider liggen. Elfyn Evans (Toyota) vervolledigd de top vijf op 2″20 van zijn teamgenoot.

Bij de WRC2 Junior-klasse was er dan weer goed nieuws voor Grégoire Munster (Hyundai). Na zijn technische problemen van gisteren, kon hij vandaag weer aan de bak. In het klassent is het Nikolay Gryazin (Skoda) die aan de leiding rijdt met 38 seconden voorsprong op Emil Lindholm en anderhalve minuut op Chris Ingram, ook beide in een Skoda.

Om 10u26 doen we opnieuw dezelfde route van KP17 en om 13u18 vindt de laatste plaats en deze is ook de Power Stage waar er voor de top vijf punten te verdienen zijn. Rond 14u00 kennen we de winnaar van deze rally.