Home > Rallycross > BK > Rallycross: een geslaagde Drive for Glosso

Rallycross: een geslaagde Drive for Glosso

Afgelopen weekend heropende het Glosso-circuit opnieuw de deuren waarbij na al die jaren opnieuw gebruik kan worden gemaakt van de volledige omloop. Na een receptie op vrijdagnamiddag was er op zaterdag en zondag een “Drive for Glosso.”

Het concept werd overgenomen van de Drive for Life die ruim tien jaar geleden doorging op dezelfde lokatie. Daarbij kregen supporters en sympathisanten de gelegenheid één of meerdere tickets aan te kopen die recht gaven op een co-zitje naast één van de deelnemende rijders. En het werd een onverhoopt succes, gaf Michel Blockx, één van de leden van de organisatie mee. Heel wat rijders en ook gegadigden daagden op. Het bijkomende aangename lenteweer zorgde voor een erg ontspannen en leuke sfeer tijdens het heropeningsweekend van Glosso.

Ook ondergetekende kocht zich twee tickets aan en reed op zaterdag mee met meervoudig Belgisch en Nederlands kampioen Davy Van Den Branden, die zijn Citroën DS3 (RX3) duchtig de sporen gaf. Op zondag stapten we in bij Domi Stoop die het stuur van de Opel Corsa (Supernationals onder 2000cc) overnam van Annick De Jong. Die laatste heeft zich omgevormd tot baanpost, mensen die eveneens broodnodig zijn in de autosport. Domi Stoop gaf niet zonder trots mee de hele Corsa zelf te hebben opgebouwd. Davy Van Den Branden en ook Domi Stoop toonden zich na hun ritten enthousiast over het vernieuwde circuit, en dat geluid werd bij meerdere rijders en andere aanwezigen gehoord.

Ook het jonge talent Viktor Vranckx was aanwezig met de RX2e waarmee hij binnenkort begint aan het Scandinavische kampioenschap (Nordic RX) en ook het wereldkampioenschap. Vranckx werd twee dagen lang bijgestaan door onze landgenoot Guillaume De Ridder, die vorig jaar kampioen werd in RX2e. Vader Bert Vranckx deelde ons mee dat De Ridder tijdens alle wedstrijden van Nordic RX aanwezig zal zijn als coach van zijn zoon en mocht De Ridder zelf geen zitje vinden in het elektrische Wereldkampioenschap voor Supercars gebeurt hetzelfde in het WK voor RX2e. “De samenwerking tussen die twee verloopt alvast erg goed merk ik.”, gaf Bert Vranckx nog mee.

Zondag 1 mei krijgen de VAS-rijders (regionaal kampioenschap) de eer als eerste een echte wedstrijd af te werken op het grote circuit.