Home > Circuit > FIA F3 Imola: Stanek met zijn eerste

FIA F3 Imola: Stanek met zijn eerste

Een onderhoudende, of moeten we zeggen een chaotische race in de Formule 3, zag op een moeilijke piste de eerste zege van Roman Stanek.

foto: ©fiaformula3.com

De Formule 3 jongens mochten zondag eerst op pad en zijn vonden een circuit met een vochtige baan waarop zich een droge lijn aankondigde. Het veld was dus verdeeld in de bandenkeuze. Sommigen kozen resoluut voor slicks, anderen voor regenbanden. De regenbandrijders hadden een aanvankelijk voordeel, maar dat smolt weg als sneeuw voor de zon toen de droge lijn zich aftekende

Moeilijke gripomstandigheden zorgden voor heel wat incidenten en een opeenvolging van safety cars (drie in totaal), die telkens door hun virtuele variant werden voorafgegaan, en die dan weer de aanleiding waren tot veel pitstops. We onthouden vooral dat poleman en raceleider Zane Maloney de controle over zijn Trident verloor, vlak voor de herstart in de tweede SC periode. Uiteindelijk kwam de race neer op een duel tussen Roman Stanek en Oliver Bearman. De Tsjech bleek hierin de sterkste, Bearman werd in de slotfase van de race er nog uitgetikt door Saucy (ART).

Naast Stanek mochten Jak Crawford (Prema) en Isack Hadjer mee op het podium Arthur Leclerc, die met de Prema een redelijk bleek weekend kende, redde volop de meubelen met een vijfde plaats waardoor hij komt aansluiten met gelijke punten aan de leiding de tussenstand in het kampioenschap.