Home > Circuit > FIA F2 Imola: Pourchaire wint hoofdrace

FIA F2 Imola: Pourchaire wint hoofdrace

Ook de Formule 2 race kwam met veel onderbrekingen. De woelige wedstrijd zag Théo Pourchaire (ART) als eindwinnaar.

foto: ©dutchphotoagency

Heel wat incidenten en ook heel wat fouten van de F2 rijders gaven de aanleiding tot drie safetycar periodes en één Virtual Safety Car. Giet deze gegevens in een race waarin er ook nog een verplichte pitstop dient te worden genomen en dan komen we terecht in een chaotisch scenario. Een paar safetycar periodes werden veroorzaakt door toch wel vermijdbare fouten. Zo ging poleman Juri Vips net te wijd op een kerbstone en draaide de Hitech in de muur. Roy Nissany, met de start van zijn leven, leek met zijn racestrategie op weg naar een mogelijke zege, toen ook hij te wijd ging en vlak voor de pitingang zijn DAMS tegen de muur zette.

Na heel wat gele vlaggen en safetycars zorgden dan de verplichte pitstops voor een herverdeling van de kaarten en uiteindelijk was het Theo Pourchaire, die al zijn deel van de pech kende in de aanvangsfase van het kampioenschap, die aan de leiding ging van de wedstrijd. Liam Lawson, die nog in aanmerking kwam voor de zege, ging eveneens in de muur en zorgde ervoor dat de wedstrijd eindigde achter de safety car. Zege dus voor Pourchaire. Naast hem mochten Enzo Fittipaldi en Ralph Boschung op het podium klimmen.

Onze landgenoot Amaury Cordeel nam vandaag wel de start maar met te weinig kilometers in de benen op dit nieuwe circuit op de kalender, werd zijn wedstrijd een calvarietocht met een uitstapje in de zandbak en daarna een resem bestraffingen voor track limits. Hij bracht de Van Amersfoort machine binnen op een zeventiende plaats.

Theo Pourchaire neemt met deze zege opnieuw de kop over in de tussenstand van het kampioenschap.