Home > Circuit > In een notendop: NLS

In een notendop: NLS

Augusto Farfus, Connor De Phillippi en Nick Yelloly wonnen in de BMW M4 GT3 van ROWE RACING met een halve seconde voorsprong op Hesse-Harper-Verhagen met een soortgelijke wagen van BMW Junior Team. Krognes-Soucek-Trogen zorgden met een derde plaats in de Walkenhorst BMW M4 GT3 voor een volledig podium voor de constructeur uit Beieren.

(Foto: © Nürburgring Langstrecken Serie)

De beslissing viel een tiental minuten voor het einde toen Augusto Farfus bij het dubbelen van tragere wagens Max Hesse inhaalde. Maxime Martin was met zijn Aston Martin Vantage GT3 van TF Sport de beste Belg met een zevende plaats. Voor Laurens Vanthoor was de wedstrijd gedaan nog voor hij het stuur van de Manthey-Racing Porsche 911 GT3 R kon nemen. Teamgenoot Makowiecki raakte bij het dubbelen een tragere Porsche en diende de wagen aan de kant te zetten.

Ook Alessio Picariello kwam niet aan rijden toe. Nog voor de race begon gaf zijn team, Falken Motorsports, forfait. Door een tekort aan het juiste type band, als gevolg van de wereldwijde vraag naar grondstoffen, besliste Falken na de kwalificatie om toch niet aan de start te komen.