Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 – FRECA – F4

In een notendop: FIA F3 – FRECA – F4

  • FIA F3 – De Argentijn Franco Colapinto won voor Van Amersfoort Racing de sprintrace voor de Formule 3 op Imola. Dat is echter maar een deel van het verhaal want poleman Colapinto liet zich zijn positie afsnoepen door Caio Collet (MP Motorsport) in de openingsrondes. Daarna bleef Collet aan de leiding tot Colapinto hem, na een woelige periode met safety cars, voorging in de allerlaatste ronde. Maar Collet kwam nog in aanvaring met Hadjar en hij verdween dus nog uit de race. Achter Colapinto was de tweede plaats dan voor een mooi opgeklommen Victor Martins (ART), die op de lijn voorbleef aan Jak Crawford (Prema). Morgen is er de hoofdrace.
  • FRECA – Op Monza ging de pole voor de Formula Regional race naar Dino Beganovic en Prema. Beganovic start er vanmiddag naar Lorenzo Fluxa (R-Ace), de snelste van kwalificatiegroep B.
  • F4 ADAC – Op Spa-Francorchamps was er deze ochtend een mooie zege voor de Italiaan Andrea Kimi Antonelli (Prema). Hij bleef voor aan zijn teamgenoten Rafael Camara en Charlie Wurz, die er een volledig Prema podium van maakten.

foto: ©fiaformula3.com/media (archief)