Home > #Hoofdnieuws > F1 Imola: Verstappen wint aangename eerste sprint van het seizoen

F1 Imola: Verstappen wint aangename eerste sprint van het seizoen

In een sprintweekend wordt er op vrijdag gekwalificeerd voor de sprint op zaterdag die de startgrid voor de ‘echte’ race van zondag. Door de regenkwalificatie van gisteren, was de grid volledig door elkaar geschud wat voor een interessante sprint zou zorgen. Op het einde was het Max Verstappen (Red Bull) die won, Charles Leclerc (Ferrari) en Sergio Perez (Red Bull) vervolledigden het podium.

Foto:© Red Bull

Verstappen mocht op pole starten, maar verloor die meteen bij de start aan Leclerc. De andere Red Bull van Sergio Perez maakte daarentegen een blitzstart van plaats zeven naar vijf. Ongeveer in het midden van de eerste ronde kwamen Pierre Gasly (AlphaTauri) en Zhou Guanyu (Alfa Romeo) samen waardoor de Chinees moest opgeven, de Fransman naar binnen moest voor nieuwe banden en de safety car naar buiten moest komen om Zhou veilig te laten verwijderen. De herstart aan het begin van ronde vijf verliep zonder incidenten.

De drie rijders die het meest hebben gewonnen tijdens deze Sprint waren Yuki Tsunoda (AlphaTauri) en Perez, beide vier wagens, en de Ferrari van Carlos Sainz (zes wagens), ze hebben zo hun mindere kwalificatie van gisteren goedgemaakt. Vooraan was er geen gevecht voor de overwinning tot vijf ronden voor het einde, toen pas kon Verstappen DRS verkrijgen en in de voorlaatste ronde geraakte de Nederlander terug voor de Monegask. In de laatste ronde veranderde er niks meer en Perez eindigde op plaats drie. Sainz, Lando Norris (McLaren), Daniel Ricciardo (McLaren), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) en Kevin Magnussen (Haas) waren de rest van de top acht en haalden punten.

Morgen begint de volledige race om 15u00.