Home > Moto > MotoGP Portugal: Marquez snel, Baltus laat zich opmerken

MotoGP Portugal: Marquez snel, Baltus laat zich opmerken

Regen was er ook in Portugal op deze vrijdag. De snelste tijd was er in MotoGP voor Marc Marquez met de Honda terwijl in Moto2 onze landgenoot Barry Baltus nog maar eens zijn visitekaartje mocht afgeven.

foto: ©motogp.com

Marc Marquez is goed. En de Honda machine is goed. Het bewijs daarvan zijn de snelste tijden in de regen op het circuit van Portimao voor Marc Marquez, die zijn Repsol Honda temagenoot Pol Espargaro kon voorgaan op natte piste. De derde tijd was er voor Joan Mir (Team Suzuki Ecstar). Marco Bezzecchi liet zich dan weer opvallen met een zeer spectaculaire crash met de Mooney VR46 Ducati, zonder erg voor de rijder trouwens.

Baltus top 10 in de regen

In Moto2 noteerden we op natte baan een besttijd voor oudgediende Marcel Schrotter (Liqui Moly Intact GP), die sneller was dan Jake Dixon (Autosolar GASGAS Aspar Team) en Cameron Beaubier (American Racing). Maar ook de prestatie in de regen van onze Belg Barry Baltus, met RW Racing GP pas bezig aan zijn tweede seizoen in de Moto2, mocht gezien worden. Hij zette de voorlopig negende tijd en liet daarmee veel schoon volk achter zich!

Geven we dan nog even mee dat in Moto3 de snelste tijd er was voor de Indonesische wonderboy Mario Aji van het Honda Team Asia.

Morgen is er de ultieme derde vrije training, die in alle klasses de verdeling zal uitmaken voor de kwalificatiesessie en de startgrid voor zondag.