Home > Circuit > In een notendop: F2 – F3 – FRECA – Indycar

In een notendop: F2 – F3 – FRECA – Indycar

  • FIA F2 – De vrije training van de Formule 2 werd verschoven en ingekort tot dertig minuten. Daar kwamen nog drie onderbrekingen met rode vlag tussen. De beste tijd was voor Ralph Boschung (Campos), voor Juri Vips (Hitech). Onze landgenoot Amaury Cordeel kon vier rondes afleggen met de Van Amersfoort machine en lukte in een zeventiende tijd. Vanavond is er de kwalificatiesessie.
  • FIA F3 – In een kwalificatiesessie die tweemaal door rode vlag onderbroken werd, zagen we de pole gaan naar Trident rijder Zane Maloney. Hij bleef voor aan zijn Trident teamgenoot Roman Stanek. De spintrace wordt morgen gehouden met de omgekeerde grid. Voor alle duidelijkheid, deze resultaten zijn nog niet officieel.
  • FRECA – Op Monza was Michael Belov voor MP Motorsport de snelste in de tweede vrije training voor de Formula Regional Europe. Hij bleef voor aan Mari Boya (ART). Morgen is er de kwalificatie en de eerste race van het weekend.
  • Indycar – Bij de tests voorafgaande aan de komende Indy 500 was Josef Newgarden (Dallara-Chevy – Penske) met 229,519 mijl/uur de snelste over de twee dagen op het ovaal van Indianapolis. Hij toonde zich beter dan Takuma Sato (Dallara-Honda – Coyne, 229.427 ml/u) en Tony Kanaan (Dallara-Honda – Ganassi, 228.767 ml/u). Scott Dixon (Dallara-Honda – Ganassi) eindigde als vierde met 228.689 ml/u maar was wel de beste van de openingsdag. De tests werden geregeld onderbroken omwille van de regen en door incidenten.

foto:©dutchphotoagency