Home > Circuit > 24H Series – Spa: WTM Ferrari op pole

24H Series – Spa: WTM Ferrari op pole

Dit weekend vindt de tweede race van het Europese seizoen van de 24H Series plaats op het circuit van Spa-Francorchamps. Doorheen het weekend zullen de teams en piloten een totale race van twaalf uur rijden. Die zal worden opgedeeld in twee races doorheen het weekend. Vandaag vonden de kwalificaties plaats. Er stonden drie sessies gepland waar de gemiddelde tijd van elke wagen de startpositie zal bepalen. De polepositie is voor de Ferrari van WTM Racing bestuurd door Weiss-Weiss-Krumbach-Keilwitz.

(Foto: © facebook – WTM Racing)

GT

De eerste rij wordt aangevuld door de BoDa by Bas Koeten Racing Bentley van Mark van der Aa en Bob Herber. Zij hebben de pole in de GT3-AM klasse. Op de derde plek vinden we de Mercedes van CP Racing. De eerste wagen in de GT3-klasse is de Porsche van Earl Bamber Motorsport die we terugvinden op de vijfde plek algemeen. In 992-AM was de #903 Red Ant Racing Porsche meer dan een seconde sneller dan de concurrentie, de familie Redant eindigde zo tevens tiende algemeen. De Leipert Motorsport Lamborghini Supertrofeo werd eerste in de GTX-klasse en elfde algemeen. De Porsche van Van Berlo Motorsport by Bas Koeten Racing reed de snelste tijd in 991. In GT4 was de pole dan weer voor de McLaren van ALFAB Racing.

TCR

De Cupra van het Thaise BBR was, met een gemiddelde snelste tijd van 2’34″005, de snelste in TCR. Ze plaatsten zich zo voor heel wat GT4 wagens en werden 22ste algemeen. De tweede tijd was voor het Belgische AC Motorsport (Audi) van o.a. Mathieu Detry. In TCX was de Porsche van Valluga Racing de snelste.

De Belgen

De overige Belgen zijn verspreid over het hele veld. De eerste landgenoot is Pierre-Yves Paque, die met de Sainteloc Audi op de negende plek algemeen eindigde en daarbij vijfde in de GT3-AM klasse werd. De tweede Porsche van Red Ant Racing, van Wils-Hensen, werd derde in de 992-AM klasse en veertiende algemeen. De Speed Lover Porsche vinden we dan weer wat verderop terug. Zij reden een 21ste tijd algemeen, maar werden zesde in de 992-AM klasse.

In TCX vinden we twee Belgen terug. De COGEMO/TLRT BMW M2 van Benjamin Lessennes eindigde tweede in deze klasse, op een 33ste plek algemeen. De Xwift Racing Ligier werd derde in TCX en 39ste algemeen.

You may also like
24H Series – Spa: zondag door de lens van Joachim Cieters
24H Series – Spa: eerste race door de lens van Joachim Cieters
24H Series – Spa: F4 en Prototype Cup door de lens van Joachim Cieters
24H Series Mugello: pole voor Phoenix Racing, Red Ant in 992-Am