Home > #Hoofdnieuws > F1: Sainz blijft bij Ferrari tot en met 2024

F1: Sainz blijft bij Ferrari tot en met 2024

Carlos Sainz blijft nog tot en met 2024 bij Ferrari. Zijn vorig contract, dat tot 2022 liep, is opengebroken en na een sterk eerste seizoen bij het team heeft hij twee jaar bijgekregen.

Foto: © Scuderia Ferrari

Bij zijn overstap van McLaren naar Ferrari tekende de Spanjaard een contract voor twee jaar, maar door zijn successen van vorig jaar en een vijfde plek in het kampioenschap, voor zijn teamgenoot Charles Leclerc, mag hij minstens tot en met 2024 het rode pak aantrekken. Teambaas Mattia Binotto heeft weinig te klagen over het rijdersduo en wou het daarom voor een langere periode behouden. Nu kan Sainz zich volledig storten op het racen en het behalen van de eerste constructeurstitel voor Ferrari sinds 2008 en misschien zelfs de rijderstitel.

Zelf zegt hij: “Ik ben erg blij dat ik mijn contract met Scuderia Ferrari heb verlengd. Voor mij is er geen beter team om voor te rijden in de F1 en na een jaar met dit team kan ik dat alleen maar bevestigen. Mijn eerste seizoen in Maranello was constructief en solide en daar kunnen we nu de vruchten van plukken. Ik heb verschillende doelen voor dit jaar, maar ik wil beginnen met mijn eerste overwinning in de F1 te halen,” aldus Sainz. Zondag kan dat al gebeuren, want dan staat de volgende race van het seizoen op het programma in Imola.

You may also like
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Carlos Sainz start op pole in Grote Prijs van België
F1 Australië: Leclerc bovenaan in tweede vrije training
F1 Australië: Sainz bovenaan in eerste vrije training