Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: lekker druk

De autosport dit weekend: lekker druk

Dit weekend kan u weer volop van autosport genieten, met onder meer drie wereldkampioenschappen en heel wat andere competities. 

Foto: © Dutch Photo Agency

In Imola is er de vierde manche al van de F1 2022, maar ook de F2 – met Amaury Cordeel – en de F3 zijn er aan het werk. Charles Leclerc zal er de tienduizenden Italiaanse fans zeker de eerste zege voor Ferrari sinds Michael Schumacher in 2006 willen schenken. Amaury Cordeel gaat in Imola dan weer op zoek naar zijn eerste punten in de F2. 

Nog eenzitters zijn er in Monza, met de opener van het seizoen voor de Formula Regional European Championship by Alpine en de tweede wedstrijd van de Super Formula in Suzuka. 

In Kroatië staat de derde wedstrijd van het WRC 2022 op de kalender, met Thierry Neuville die zal moeten trachten om de achterstand op WK-leider Kalle Rovanperä te verkleinen. Grégoire Munster staat voor zijn tweede opdracht in het WRC2 van het seizoen, na een goede start in de Monte Carlo. 

Op twee wielen is er ook een WK, met Portugese GP voor de MotoGP. 

Ook in eigen land

In Zandvoort is er ook heel wat actualiteit, met nu donderdag al de eerste manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux, tijdens het weekend gevolgd door wedstrijden van de 2CV en C1 enerzijds en de VW Fun Cup anderzijds. Op Spa-Francorchamps is er dan weer de tweede Europese manche van de 24H Series. In Sint-Truiden is er op zondag de VAS-Haspengouwslalom.    

Wie van GT-wagens houdt, kan ook terecht op de Nürburgring voor de derde VLN van het seizoen en de eerste ADAC GT-meeting, in Oschersleben.