Home > Circuit > 24H Series Spa: veertig wagens en Belgen present

24H Series Spa: veertig wagens en Belgen present

Spa-Francorchamps maakt zich stilaan op voor het eerste internationale autosportweekend, met de 12 uur van Spa-Francorchamps van de 24H Series. Op het menu staan twee races van zes uur voor GT’s en toerwagens, maar ook races van de Duitse F4 en de Duitse Prototype Cup. 

In de tweede race van de uithoudingsserie, na Mugello eerder in het voorjaar, zien we vooraan negen GT3’s, van vijf verschillende merken met Porsche, Audi, Mercedes, Ferrari en Bentley. Pierre-Yves Paque en Christian Kelders (Sainteloc Audi) zijn de enige Belgen aan de start met een GT3.

We zien na het forfait van PK Carsport geen Belgen in GTX, maar wel in de diverse Porsche 911, met uiteraard de beide wagens van RedAnt Racing. Philippe Wils en Kurt Hensen doen het mogelijk samen met Sam Dejonghe, vader en zonen Redant bemannen de andere Porsche 992 GT3 Cup. Olivier Dons vinden we dan weer in een Porsche van Speedlover.   

Bij de toerwagens is er de comeback van AC Motorsport, met in de Audi onder meer Matthieu Detry, terwijl het trio Denys-de Borlé-Dewulf het in een Ligier van Xwift Racing doet. Benjamin Lessennes is dan weer van de partij in een Franse BMW M2.  

Alles samen zouden er een goede 40 wagens van start moeten gaan.

TICKETS