Home > #Hoofdnieuws > GT World America Sonoma: Heylen scoort twee op twee

GT World America Sonoma: Heylen scoort twee op twee

Ook in de tweede race eigenden Jan Heylen en Charlie Luck zich de overwinning in Pro-Am toe. Ze finishten met hun Wright Motorsports Porsche 911 GT3 R met een seconde voorsprong op de Acura NSX GT3 van het duo Mario Farnbacher en Ashton Harrison. De Porsche werd vijfde in het algemene klassement dat opnieuw gewonnen werd door Jordan Pepper en Andrea Caldarelli van K-PAX Racing.

(Foto: © GT World Challenge America)

Heylen nam deze keer de start. Wanneer Altoè (Lamborghini) Farnbacher probeerde in te halen, gingen beide wagens even door het zand. Jan wist zijn Porsche voor de volgende bocht mooi aan de binnenkant van de Acura te plaatsen en de leiding in Pro-Am over te nemen, die Wright Motorsports niet meer zou afstaan.

“Gewoon een ongelofelijk weekend!”, lichtte Jan toe. “We wisten bij aanvang, uit de voorgaande seizoenen, dat dit niet het beste circuit voor onze wagen was. Ik zou echter niet zeggen dat het een verrassing is om met twee overwinningen te vertrekken, door al het teamwerk dat we goed uitvoerden. Dit zijn twee belangrijke overwinningen voor de titelstrijd. Ik weet dat er nu circuits komen die onze wagen veel beter liggen. Charlie presteerde ongelofelijk goed. Hij deed voor het eerst pitstops en zijn ritme was uitstekend!”