Home > #Hoofdnieuws > ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport neemt bemoedigende start

ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport neemt bemoedigende start

Na een foutloze race, zowel vanwege het team als de drie rijders, werd de Oreca 07 van Mühlner Motorsport negende in de klasse LMP2 van de European Le Mans Series en dat vertaalde zich in de twee eerste punten van het seizoen. Matthias Kaiser, Thomas Laurent en Ugo de Wilde willen nu progressie maken in het vooruitzicht van de volgende manche, midden mei in Imola.

Het Mühlner Motorsport team heeft zondag in het zonnige Le Castellet zijn eerste doel bereikt, met een negende plaats in de openingsronde van de European Le Mans Series.

We waren de enige rookies in LMP2 en we hebben het heel goed gedaan met onze eerste top tien finish in een zeer zware competitie“, vertelde teambaas Bernhard Mühlner na de race. “Ik wil alle leden van mijn team feliciteren met deze prestatie. Ondanks onze extra rubberwissel om veiligheidsredenen zijn we het vijfde team met de minste tijd in de pitlane. Dit is bemoedigend voor de toekomst. Onze Oreca 07 heeft ook geen kreuk of kras. Het ontbrak ons dit weekend een beetje aan snelheid, vooral omwille van het feit dat we de Goodyear-banden echt ontdekt hebben en die banden moeten we beter moeten leren kennen en meer optimaal benutten. Maar we hebben nu een heleboel data om tijdens de volgende meeting beter te scoren.”

Matthias Kaiser: Met drie safetycars en drie herstarts als gevolg van diverse ongevallen was het niet makkelijk om het juiste ritme te vinden bij de start van de race. We vertrokken ver achteraan op de startgrid nadat Thomas in de kwalificatie een rode vlag kreeg en het is echt niet gemakkelijk om zelfs een iets tragere LMP2 in te halen zonder grote risico’s te nemen. Ik had ook veel last van overstuur. We nemen het op tegen teams die al twee jaar op deze banden rijden en veel ervaring hebben. Het is aan ons om de banden nog beter te leren kennen.

Ugo de Wilde: “Mijn eerste stint was goed, ook al had ik veel verkeer waardoor ik een paar moeilijke momenten kende. Ik won twee plaatsen, maar toen, na slechts vijf ronden in mijn tweede stint die goed begonnen was, kreeg ik plots een probleem met mijn linkervoorband, die echt tot op de draad versleten was. Ik werd gevraagd mijn stint zo af te maken, ook al verloor ik twee of drie seconden per ronde en moest ik rijden met enorme trillingen. We moeten dat gegeven analyseren om te begrijpen wat er gebeurd is. Het kostte ons zeker één plaats. Nu moeten we hard aan onze set-up werken om meer snelheid te vinden. Ik kan niet helemaal tevreden zijn met een negende plaats. Er zijn enkele zeer positieve punten zoals de pitstops en andere zaken moeten we verbeteren.”

Thomas Laurent: “Ik ben een beetje teleurgesteld, want ik had op iets beters gehoopt dan de negende plaats, maar we moeten realistisch zijn. Het is de allereerste LMP2-race van het team en in dat opzicht is het best goed. We missen een goede seconde per ronde, zowel in de kwalificatie als in de race. Ik denk dat we eerst de banden beter moeten begrijpen en gebruiken. En dan zal het gemakkelijker zijn om het chassis aan te passen. Maar de basis is goed, we hebben een goede sfeer in het team en ik ben blij met mijn dubbele stint. Als we onze sterke punten behouden en onze zwakke punten verbeteren, moeten we onze prestatie in Imola naar een hoger niveau kunnen tillen.”