Home > #Hoofdnieuws > ELMS Le Castellet: polepositie voor TDS Racing, Belgen goed

ELMS Le Castellet: polepositie voor TDS Racing, Belgen goed

De kwalificaties van de eerste manche van de European Le Mans Series verliepen voor de Belgen behoorlijk goed. Sarah Bovy was in Paul Ricard de sterkste Belgische vertegenwoordiger met een derde chrono in de klasse LMGTE, uiteraard aan het stuur van haar Iron Lynx Ferrari F488 GTE Evo. Vooraan was de polepositie voor Mathias Beche in de TDS Racing Oreca 07-Nissan.

In LMP2 was Beche nipt sneller dan de United Autosports-rijder Tom Gamble en Ferdinand Habsburg in de kleuren van Prema Racing. Thomas Laurent (Mühlner) zag zijn snelle ronde afgebroken door een rode vlag en moet ook Ugo De Wilde zich tevredenstellen met de dertiende stek op zeventien wagens. Herhalen we dat WRT zijn titel in ELMS niet verdedigt.

In LMP3 was de pole voor de snelle Deen Malthe Jakobsen in een Ligier JS P320-Nissan van Cool Racing, terwijl Tom Van Rompuy zijn bolide van DKR de vierde chrono zag neerzetten. Tom Cloet doet het morgen in de EuroInternational Ligier vanop de achtste plaats.

In LMGTE was de polepositie voor de Rinaldi Racing Ferrari van Ehret-Gidley-Varrone, terwijl Sarah Bovy de derde chrono klokte, ook met een Ferrari. De teamgenoot van Alessio Picariello, Andrew Haryanto (Absolute Racing Porsche) werd zesde.   

De race start morgen om 11u00.