Home > Moto > Internationaal > FIM EWC Le Mans: YART Yamaha op pole maar Xavier Siméon op tweede startplaats

FIM EWC Le Mans: YART Yamaha op pole maar Xavier Siméon op tweede startplaats

YART, het Yamaha fabrieksteam, pakte de voorlopige pole position voor de 24 Uur van Le Mans voor motoren. Voor YART is dit de derde pole op rij in het evenement. De 24 Uur van Le Mans zijn de openingswedstrijd voor het FIM Endurance World Championship 2022.

foto: ©fimewc.com

Met kwalificatieresultaten dit seizoen op basis van de gemiddelde tijd van de snelste twee renners van elk team, in plaats van drie vroeger, werden de ronden van Karel Hanika (Tsjechië) en Marvin Fritz (Duitsland) gebruikt om te bepalen welk team vooraan staat voor de start van de race, die morgen (zaterdag) om 15u van start gaat. Yoshimura SERT Motul, met onze landgenoot Xavier Simeon en winnaars vorig jaar, kwalificeerde zich als tweede voor F.C.C. TSR Honda Frankrijk, het BMW Motorrad World Endurance Team en ERC Endurance-Ducati. Bastien Mackels start met Tati Team Berenger Kawasaki op de elfde plaats.

De pole in Superstock ging naar de Team 18 Sapeurs Pompiers CMS Yamaha op een tiende plaats algemeen. Verder zagen we in Superstock nog Loris Cresson met de BMRT 3D Maxxess Nevers Kawasaki op de negentiende plaats en Arnaud De Kimpe (Players Kawasaki) op een 44ste startplaats.

Voor alle duidelijkheid, de tijden van de “green” reserverijders worden niet in aanmerking genomen voor het bepalen van de startplaats. Meerdere rijders staan niet op de tabellen en deze startgrid moet ook nog worden geofficialiseerd, het is dus niet uitgesloten dat er nog wijzigingen volgen.