Home > Circuit > ELMS Le Castellet: Panis Racing bovenaan in eerste vrije training.

ELMS Le Castellet: Panis Racing bovenaan in eerste vrije training.

Tijdens de eerste vrije training van 90 minuten realiseerde Nicolas Jamin, de teamgenoot van Julien Canal en Job Van Uitert bij Panis Racing, met zijn Oreca 07 de snelste chrono (1:43.397). Hij reed een tiende van een seconde sneller dan Louis Delétraz van Prema Racing. Mühlner Motorsport vinden we op de zestiende plaats met een tijd die door Thomas Laurent op de tabellen werd gezet.

(Foto: © Iron Dames)

Tom Cloet en Tom Van Rompuy kwamen niet in actie, maar hun teamgenoten werden respectievelijk vierde en zevende in LMP3. Alessio Picariello stuurde de Porsche van Absolute Racing naar de vijfde plaats in LMGTE. Iets verder in deze categorie vinden we de Iron Lynx Ferrari van Sarah Bovy, Rahel Frey en Michelle Gatting als elfde.

De rijders met statuut brons kregen nadien nog een training van 30 minuten voorgeschoteld. Hierbij nam Salih Yoluc (1:45.958) voor Racing Team Turkey de kop in LMP2. Tom Van Rompuy (1:51.870) was met de DKR Engineering Duqueine vier tienden trager dan Charles Crews voor Inter Europol en klokte zo een mooie tweede chrono in LMP3. Tom Cloet (1:53.718) was voor Eurointernational elfde in LMP3. Sarah Bovy (1:54.941) was de beste bij de GT’s met een tijd die 0,165 seconden beter was dan die van Ahmad Al Harthy in de Aston Martin van Oman Racing with TF Sport.