Home > #Hoofdnieuws > BRC Rally van Wallonië: een weekend vol strijd

BRC Rally van Wallonië: een weekend vol strijd

Twee weken voor de vierde manche van het Kroon-oil Belgian Rallychampionship staat alles klaar voor een groot spektakel op de klassementsproeven in de streek van Namen. Het belooft ook nog eens erg spannend te gaan worden, want er zullen tal van toppers aan de start staan in de categorieën.

foto: © 2022 Automobile Club de Namur

De Fransman Stéphane Lefèbvre, winnaar van de eerste twee manches van het seizoen, zal aan het stuur van de DG Sport Citroën C3 Rally 2 als favoriet starten. Hij zal echter moeten oppassen voor Adrian Fernémont (Skoda), winnaar van de laatste twee edities van de Rally van Wallonië, die extra gebrand zal zijn om zijn eerste overwinning van het seizoen te halen voor zijn thuispubliek. Beide zullen ook rekening moeten houden met Vincent Verschueren (Volkswagen). Vorig weekend won hij nog de TAC Rally in Tielt en in 2018 was hij in Wallonië de snelste. Ghislain de Mevius en Gino Bux, beide Skoda-rijders, zijn dan eerder de schaduwfavorieten.

Cédric de Cecco en Maxime Potty, beiden in Citroën C3 Rally 2, maar ook Niels Reynvoet (Skoda Fabia Rally 2) en Pieter-Jan Michiel Cracco (Skoda Fabia Rally2) zullen zeker profiteren van elk foutje die de favorieten maken om een mooi resultaat te behalen. Nog in de Rally2-categorie vinden we onder andere Sébastien Incardona, Tobias Brüls, Steve Zimmer, Jourdan Serderidis en Emeric Rary, allen Skoda, of Steve Becaert en Jimmy D’Hondt in de Ford Fiesta. De enige WRC-auto die van start gaat, is de DS3 WRC, bestuurd door Kris Princen. Met deze oudere generatie auto kan de Limburger hopen op een ereplaats.

Op dit soort parcours en zeker als het droog weer is, zullen de Porsches zich amuseren. Romain Delhez, Glenn Janssens en Tuur Van den Abeele zullen voornamelijk strijden voor de RGT-titel, maar ze zullen niet op hun lauweren mogen rusten, want Cédric Cherain broedt op revanche na zijn opgave in de South Belgian Rally. Renault Clio Belgium Trophy-winnaar Gilles Pyck zal het opnieuw moeten opnemen tegen RACB National Team-rijder Tom Rensonnet (Renault), maar ook tegen de Peugeot 208’s van Thibaut Mazuin en Johan Van den Dries.

Spektakel gegarandeerd

Met de regionale teams en de historische auto’s aanwezig, zal het spektakel op alle niveaus de hele tijd intact blijven tijdens de twee dagen van racen.Op zaterdagavond passeren er telkens voor de passage van de BRC-deelnemers enkele zeer snelle en spectaculaire Cross Cars van het Belgisch kampioenschap. Of het nu in Junior (tot 16 jaar) of in Senior is, de bestuurders van deze waanzinnige machines zijn echte waaghalzen, zozeer zelfs dat tijdens de laatste editie, de snelste Cross Car sneller was dan de scratch-tijd van het BRC op de Esplanade de la Citadelle.

Met een dozijn van deze wagens in actie, zal er non-stop actie zijn. Aarzel niet en koop uw tickets aan een voordelig tarief in voorverkoop via de officiële website van de rally (www.automobileclubnamur.be) of de website Night & Day /www.librairie.be/tickets/rallyewallonie2022), zodat u op 30 april en 1 mei geen seconde van dit alles hoeft te missen.

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC 2023: Benoit Verlinde en Anton Dupan een stapje hogerop
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw