Home > Circuit > Indy 500 testdagen: 32 rijders testen volgende week al het circuit

Indy 500 testdagen: 32 rijders testen volgende week al het circuit

De Indy 500 is één van de meest prestigieuze autosportwedstrijden ter wereld en de 106de editie vindt dit jaar op zondag 29 mei plaats. De race is dus nog even, maar de aanloop naar de mythische race begint volgende week al. Op woensdag 20 en donderdag 21 april staan de testdagen voor de race gepland en daar zijn op dit moment al 32 inschrijvingen voor.

foto: ©Indy 500

Op de eerste dag mogen eerst de ervaren rijders twee uur alleen trainen en daarna is het de beurt aan de debutanten van dit seizoen. Zo kunnen zij in een andere twee uur durende sessie gewoon worden aan de snelheden en omstandigheden van de wagens op de piste. De woensdag wordt afgesloten met een derde sessie van twee uur, waar alle rijders samen mogen testen. Op donderdag is het circuit dan voor iedereen de volle zes uur beschikbaar om op te testen.

Bij de debutanten vinden we onder andere zevenvoudig NASCAR-kampioen Jimmie Johnson (Ganassi), maar ook Andretti Autosport-rijders Romain Grosjean (oud-F1-rijder) en Devlin DeFrancesco. De Deen Cristian Lundgaard, die vorig jaar twaalfde werd in de F2, rijdt voor Rahal Letterman Lanigan, Callum Illott (ook ex F2-rijder) zal plaatsnemen in Juncos Hollinger en David Malukas (Cone Racing) en Kyle Kirkwoord (AJ Foyt Racing) vervolledigen de rookies en maken dit jaar kans op de Indy’s Rookie of the Year award.

Ervaring genoeg

Waar er rookies zijn, zullen ook ervaren rijders deelnemen. Zo zijn maar liefst acht van de 32 rijders een oud-winnaar van de Indy 500. Helio Castroneves (Meyer Shank, won vorig jaar en is gedeeld recordhouder met maar liefst vier overwinningen. Oud F1-rijders Takuma Sato (Dale Coyne Racing) en Juan Pablo Montoya (Arrow McLaren) wonnen beide twee maal in Speedway, Alexander Rossi (Andretti), Simon Pagenaud (Meyer Shank), Tony Kanaan (Ganassi), Schott Dixon (Ganassi) en Will Power (Penske) wonnen alle vijf eenmaal de race.

Met 32 inschrijvingen is er nog één plaats over om de wedstrijd compleet te maken en te starten met elf startrijen van drie wagens. Op 17 mei staat de eerste officiële training voor de Indy 500 op het programma.

You may also like
INDYCAR: INDY 500 VERPLAATST NAAR AUGUSTUS
WEC: Alonso aan het woord
Indycar: Mari Hulman George overleden
Volgende zondag is er de Indy500. ‘De race’…