Home > VAS > Slalom > VAS: Slalom van Kuurne met Rally Challenge

VAS: Slalom van Kuurne met Rally Challenge

Het is een gekend gegeven: eens het slalomseizoen op gang is getrokken, gaat het snel. Twee weken na de opener in Arendonk is er de alweer zevende editie van de Slalom van Kuurne. Die wordt traditioneel verreden op Paasmaandag, en dit jaar is dat op 18 april.

(persbericht)

Inrichter Autostal Hemicuda blijft trouw aan zijn locatie, het Bedrijvenpark Kortrijk-Noord, op de kruising van de Industrielaan en de Noordlaan in Kuurne. Daar wordt er een parcours uitgelegd van 1200 meter. Er staan voorlopig 37 deelnemers op de inschrijvingslijst met Jos Bronckart, winnaar in Arendonk, en Dominique Van Kerckhove en Frederik De Clercq als grote favorieten op dit moment. Van Kerckhove en De Clercq lijken bij HFC op twee paarden te gaan wedden want zowel de VW Polo als de Citroen Saxo lijken ingeschreven te staan. Om alles beheersbaar te houden wordt er een maximum van 80 deelnemers gehanteerd. Is er dan een gevaar dat dit aantal overschreden wordt? Wel, misschien! Lees maar even de volgende paragraaf…

De Rallychallenge in de Slalom van Kuurne

Na het succes van de vorige edities wordt er opnieuw de “Rally Challenge” voorzien. Daarin kunnen rallyrijders het tegen elkaar opnemen in deze bijzondere discipline. Het lijkt bijzonder eenvoudig om over een parcours zo snel mogelijk tussen paaltjes te laveren zonder te raken, maar dat is het niet! En er is wel degelijk een inzet want de snelste van de rallyrijders in de Slalom van Kuurne krijgt naast een uniek aandenken ook een gratis start voor de 21ste Hemicuda Rally lopen. Even belangrijk is dat onder de overige rallyrijders er nog een bijkomende gratis start voor die rally wordt verloot. Bovendien krijgt iedere deelnemer aan de slalom een korting van 30 euro op de inschrijving voor de Hemicuda Rally in 2022. Voor de rallyrijders is dit een ideale gelegenheid om eens van deze bijzonder spectaculaire discipline te proeven en voor de toeschouwers een leuk extraatje om te zien of de slalomspecialisten te kloppen zijn. In een slalom mag trouwens ook een “copiloot” meegenomen worden. Waarom niet eens de gelegenheid te baat nemen om eens iemand te plezieren?

Dit is Kuurne

Wie Kuurne zegt die denkt in het achterhoofd uiteraard aan Kuurne-Brussel-Kuurne, deze klassieke wielerwedstrijd is wellicht het bekendste evenement in Kuurne. Toch heeft de gemeente heel wat historie want al in de oertijd was dit gebied aan de Leie bewoond. De naam, Cuerna, zou uit deze voorhistorie kunnen komen. De nederzetting ging doorheen de geschiedenis met de Romeinen, de Middeleeuwen, de industriële revolutie… Vooral deze laatste periode bepaalde het gezicht van Kuurne, dat al een bloeiende lakennijverheid kende en ging naar een uitgebreide vlasnijverheid en textielindustrie. In de modernere tijden vergroeide Kuurne steeds verder met Kortrijk, waar men nog uitgebreid kan kennismaken met onze geschiedenis, de Guldensporenslag, de lakennijverheid, de vlas-stiel enz. Kuurne zelf heeft nu vooral een woonfunctie, en een actieve hippodroom, en de wielerwedstrijd natuurlijk.

SLALOM VAN KUURNE

  • Wanneer? maandag 18 april 2022
  • Wie? Autostal Hemicuda vzw, Dronckaertstraat 586, 8930 Lauwe
  • Wat? Wedstrijd voor het regionaal kampioenschap “VAS Slalom” 2022 en diverse provinciale kampioenschappen (PAK)
  • Waar? EMKA Hatchery Equipment – Industrielaan – 8520 Kuurne met om 11:00 Start eerste deelnemer voor de eerste reeks
  • Info: info@hemicuda.be

Deelnemers: op heden 37 voorinschrijvingen