Home > Circuit > In een notendop: F1 – Rusland – Kart

In een notendop: F1 – Rusland – Kart

  • Kart – Het Zweedse Ward Racing heeft de Russische karter Artem Severiukhin, die op het podium in Portimao een nazi-groet bracht, aan de deur gezet. Volgens Ward Racing was zijn gedrag beschamend en het team zag dan ook geen mogelijkheid om met hem verder te werken. En ook de Italiaanse autosportfederatie (ACI) zat met de zaak in de maag. Severiukhin kreeg namelijk een Italiaanse vergunning om zo de ban op Russische rijders in de sport te omzeilen. De ACI heeft nu de licentie van Artem Severiukhin ingetrokken. Er hangt de onbezonnen Rus nu wellicht nog een sanctie van de FIA zelf boven het hoofd.
  • F1 Mazepin – Eveneens in Italië heeft het ministerie van Financiën nu de familie Mazepin in het vizier. De financiële afdeling van de politie heeft een bevriezing van de tegoeden uitgevoerd van een wooncomplex op naam van een buitenlands bedrijf. Dat bedrijf leidde naar zoon Nikita en vader Dmitry Mazepin. Het wooncomplex is gelegen op Sardinië en heeft een waarde van 105 miljoen euro.
  • F1 circuits – Na heel wat geroezemoes over het mogelijke verdwijnen van Monaco van de F1 kalender, kwam de Automobile Club de Monaco met geruststellend nieuws. De voorzitter Michel Boeri liet weten dat ook na 2022 Monaco op de kalender blijft, al kon hij niet bevestigen voor welke duur het contract zou lopen. Aan de andere kant van de wereld en van het internet loopt dan weer het gerucht dat de Zuid-Afrikaanse Grote Prijs in 2024 zou kunnen terugkeren naar Kyalami. Afwachten maar.