Home > Circuit > IMSA Long Beach: een goede strategie bezorgt Jan Heylen een top vijf

IMSA Long Beach: een goede strategie bezorgt Jan Heylen een top vijf

Jan Heylen en Ryan Hardwick behaalden met de Porsche 911 GT3 R van Wright Motorsports een vijfde plaats op het legendarische circuit van Long Beach. Een prestatie, als je weet dat ze als twaalfde waren gestart op een omloop waarop inhalen moeilijk is en de race slechts 100 minuten duurde.

(Foto: © Wright Motorsports)

Ryan Hardwick maakte zijn debuut op het stratencircuit, wat geen sinecure is. Een tragere wagen belette hem om tijdens de kwalificatie beter te doen dan twaalfde. Hardwick nam de start en behield deze positie tijdens zijn rijbeurt. Na de enige pitstop wist Jan Heylen één voor één plaatsen te winnen tot een Mercedes hem rond tikte toen hij vijfde lag en op weg leek naar een strijd om plaats vier.

“Het was een degelijk resultaat, rekening houdend van waar we zijn gestart.”, aldus de Belg. “Het was ongelukkig om door de Mercedes nog van de baan te worden gereden. Ik ben er wat teleurgesteld over. Iedereen in het team verrichtte goed werk en Ryan maakte een prima debuut hier in Long Beach. Het was een goede ervaring voor hem. Uiteindelijk is vijfde niet het slechtste resultaat. We wilden winnen, maar dat was niet mogelijk. We hebben de nodige punten voor de Sprint Cup verzameld en ik kijk uit naar Laguna Seca!”