Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Rea begint 2022 met de zege

WorldSBK: Rea begint 2022 met de zege

Jonathan Rea opende zijn campagne 2022 op de best mogelijke manier, met een zege in de openingsrace van het wereldkampioenschap Superbike op Aragon.

foto: ©worldsbk.com

Zaterdagochtend zette Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) zich op de pole voor de openingsrace van het WorldSBK seizoen 2022. Naast zich vond hij Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) en Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Onze landgenoot Loris Cresson, aan de start van zijn tweede volledige seizoen in het WK Superbike, diende zich met de Pedercini Kawasaki te lanceren vanaf de laatste rij.

Rea, Bautista en Razgatlioglu dobbelden om de leiding en dat liet aan Rinaldi nog toe om te komen aansluiten. Het kwartet ging bakkeleiend door de wedstrijd tot op een vijftal ronden voor het einde eerst Rinaldi de rol moest lossen. Razgatlioglu besloot daarna dat hij genoegen nam met een derde plaats en uiteindelijk won Rea op de lijn van Bautista. Loris Cresson zat in de achterhoedegevechten en bracht de Kawasaki op een 23ste plaats over de streep.

Spektakel in Supersport

Lorenzo Baldassarri (Evan Bros. Yamaha) kon niet lang van zijn pole in WorldSSP genieten want bij het groene licht was eerst Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) het beste weg voordat Can Oncu (Kawasaki Puccetti Racing) nog in de eerste ronde naar de leiding ging. Oncu leek dan op weg te gaan naar de zege maar kon de achtervolgers nooit echt losrijden. En dan gebeurt het onvermijdelijke natuurlijk. Met nog zeven ronden te gaan gingen zowel Baldassarri als Aegerter over Oncu, die genoegen moest nemen met de derde plaats. Baldassarri en Aegerter mochten dan duelleren tot de lijn. De zege ging, ondanks een schuiver in de laatste bocht en een contact met Aegerter, toch nog naar Baldassarri.

In WorldSSP300 haalde Marc Garcia (Yamaha MS Racing) zijn eerste pole. Garcia liet zich deze kans niet ontnemen en reed naar een dominante zege, met meer dan vier seconden voorsprong op zijn achtervolger Alvaro Diaz (Arco Motor University Team). Daarachter werd er zwaar strijd geleverd. De Duitser Lehman (Freudenberg KTM – Paligo Racing) haalde een prachtige podiumplaats vanaf een 25ste startplaats!

Morgen is er voor alle klassen een nieuwe superpole sessie en ook de tweede race van het weekend.