Home > #Hoofdnieuws > F1 Australië: Charles Leclerc start morgen op pole

F1 Australië: Charles Leclerc start morgen op pole

In Albert Park was het een race tegen de tijd om te kijken wie morgen op pole mag starten. Na een goed gevulde kwalificatie, met twee rode vlaggen, was het Charles Leclerc (Ferrari) die morgen vooraan mag starten. Red Bull was met Max Verstappen en Sergio Perez plaats twee en drie.

Foto: © Ferrari

Twee minuten van het einde van Q1 was er een botsing tussen Lance Stroll (Aston Martin) en Nicholas Latifi (Williams). Stroll keek niet in zijn spiegel terwijl Latifi hem voorbij wou steken en reed tegen de Williams. Dit zorgde voor een rode vlag en een onderbreking van kwartier. Deze onderbreking zorgde ervoor dat Sebastian Vettel (Aston Martin) na zijn crash in FP3 toch op tijd klaar geraakte om zich te kwalificeren. Ondanks zijn kwalificatierondje mocht het niet baten voor de Duitser, hij eindigde achttiende en samen met Alexander Albon (Williams), Kevin Magnussen (Haas), Latifi en Stroll viel hij uit Q1.

In Q2 waren er niet echt verrassingen. Het enige noemenswaardige is dat Valtteri Bottas (Alfa Romeo) zijn Q3-streak kwijt is. Na 103 keer achter elkaar Q3 te halen is het in Australië niet gelukt, want hij reed maar de twaalfde tijd. Naast de Fin vielen ook Pierre Gasly (AlphaTauri), Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Zhou Guanyu (Alfa Romeo) en Mick Schumacher (Haas)

Q3 werd in het midden opgeschrikt door een rode vlag. Fernando Alonso (Alpine) is al het volledige weekend sterk bezig en nu was hij op weg naar de snelste tijd, maar in zijn eerste run verloor hij hydraulische kracht in zijn wagen waardoor hij van de baan vloog en er een rode vlag kwam. Een kwartier later werden de laatste zeven minuten gereden. Hierin was het opnieuw Leclerc die de snelste tijd neerzette. Met een 1’17”868 was hij twee tienden sneller dan Verstappen. Sergio Perez heeft de derde tijd neergezet. Voor Ferrari is dit de eerste pole in Australië in vijftien jaar, toen was het Kimi Raikkönnen. De rest van de top 10 is: Lando Norris (McLaren), Lewis Hamilton (Mercedes), George Russell (Mercedes), Daniel Ricciardo (McLaren), Esteban Ocon (Alpine), Carlos Sainz (Ferrari) en Fernando Alonso (Alpine).

Morgen start de race om 7u00 Belgische tijd.