Home > Circuit > VLN 2: sneeuw gooit roet in het eten

VLN 2: sneeuw gooit roet in het eten

Om veiligheidsredenen heeft de organisatie beslist om de 46ste NIMEX DMV 4 uur, gepland op zaterdag 9 april, uit te stellen. Gezien de huidige weersvoorspellingen kan niet worden gegarandeerd dat de wedstrijd voor alle deelnemers veilig zal verlopen. Temperaturen rond het vriespunt en verwachte sneeuwval op vrijdagmiddag en -avond, alsook op zaterdagochtend en -morgen, zijn door verschillende meteorologische diensten voorspeld.

De veiligheid van onze deelnemers en helpers heeft de hoogste prioriteit bij het houden van de NLS races,” zegt Michael Bork, sport- en racedirecteur van de NLS. “Volgens verschillende voorspellingen wordt er vrijdagmiddag en -avond sneeuwval verwacht rond de Nürburgring. Temperaturen rond het vriespunt en neerslag worden voorspeld voor vrijdag en zaterdag. Wij verwachten omstandigheden die, vanuit het standpunt van de wedstrijdleiding, niet kunnen rechtvaardigen dat het race-evenement wordt gehouden.

De teleurstelling bij de deelnemers is groot. Er waren meer dan 140 wagen ingeschreven voor de tweede race van het kampioenschap. Uitstel is echter geen afstel, er werd een nieuwe datum gezocht later dit jaar. de race van de racegemeenschap van Düren zal worden ingehaald op de geplande alternatieve NLS-datum op 4 en 5 november later dit jaar.

De eerstvolgende NLS race zal nu op 23 april plaatsvinden.

(Foto: © VLN)

You may also like
In een notendop: GT
In een notendop: uithouding
NLS 2023: Jarno D’Hauw met Walkenhorst
In een notendop: GT en TCR