Home > #Hoofdnieuws > BRC 2022: volledig programma vanaf Tielt voor Cracco-Vermeulen

BRC 2022: volledig programma vanaf Tielt voor Cracco-Vermeulen

Pieter Jan Michiel Cracco en Jasper Vermeulen hebben even gewacht met de aankondiging van hun rallyprogramma, maar voor het West-Vlaamse duo is de rallykogel nu dan toch door de kerk. De winnaars van de nationale manche in Ieper vorig jaar, rijden het volledige Belgian Rally Championship vanaf de TAC Rally in Tielt, enkel de finale in Spa blijft nog een vraagteken. Cracco en Vermeulen doen dat in een gloednieuwe Hyundai i20 N Rally uit de stal van BMA.

Foto: © Lorenz Deschuyttere

Cracco en Vermeulen verbaasden vorig seizoen in Ieper vriend en vijand met hun schitterende zege in het nationale klassement van de Belgische WRC-manche en ook dit jaar zien we het duo terug. “Klopt, we hebben er weer zin in”, aldus Jasper Vermeulen “en we zijn blij dat er weer een normaal rallyseizoen van start gegaan is. We vervoegen het peloton iets later, maar dat heeft alles met de nieuwe wagen te maken. Het duurde iets langer dan voorzien alvorens de Hyundai i20 N helemaal klaar was, dus misten we de South Belgian Rally, midden maart. Maar goed, gezien het sportief reglement, dat een maximum van zeven resultaten voorziet, is het niet erg dat we pas in Tielt van start gaan. Vanaf dan rijden we alles, op Spa na, daar nemen we pas later een beslissing over, uiteraard in functie van onze positie in het kampioenschap.

Pieter Jan Michiel Cracco en Jasper Vermeulen doen het na de Ford Fiesta en de Skoda Fabia dus nu met een derde verschillend merk en dat heeft zo zijn consequenties: “Uiteraard, we gaan wel een dag testen voor Tielt, maar we zullen de wagen mogelijk nog niet helemaal onder de knie hebben. Het is dan ook koffiedik kijken wat onze ambities in Tielt betreft. Uiteraard zijn er een aantal toppers die er niet bij zijn, maar andere dan weer wel. Bovendien is Tielt een korte rally, waar je meteen in het ritme moet zitten. Het is dan ook moeilijk om uitspraken te doen. Hoe dan ook, we kijken ernaar uit, want ons Belgian Rally Championship is echt fantastisch dit seizoen!”

Het duo werkt mogelijk ook de VAS-wedstrijd in Staden af, die mogelijk de week voor Ieper plaatsvindt, uiteraard vanwege de prima voorbereiding op de Belgische WK-manche. “Voor Ieper willen we echt klaar zijn, want die prestatie van vorig seizoen, dat is toch blijven hangen.”    

De TAC Rally in Tielt vindt op zaterdag 9 april plaats.