Home > #Hoofdnieuws > NLS Nürburgring: Vanthoor wint met Manthey-Racing!

NLS Nürburgring: Vanthoor wint met Manthey-Racing!

Vanmiddag werd onder een stralende zon de eerste wedstrijd van het jaar voor de populaire Nürburgring Langstrecken Serie afgewerkt. Manthey-Racing boog een teleurstellende kwalificatie in de race volledig om. De Porsche 911 GT3 R van Laurens Vanthoor, Frédéric Makowiecki en Michael Christensen won met slechts 1,231 seconden voorsprong op de #29 Audi R8 LMS Evo II van Land Motorsport in handen van Christopher Mies en Jusuf Owega. De KCMG Porsche van Olsen-Burdon-Imperatori vervolledigde het podium.

(Foto: © Manthey-Racing)

De kwalificatie ging voor Manthey-Racing niet volgens plan waardoor de geel-groene “Grello” Porsche slechts vijftiende op de startgrid stond. Een uitstekende strategie bracht Manthey-Racing na de eerste reeks pitstops van de twaalfde naar de tweede plaats, achter de #20 BMW M4 GT3 van Jesse Krohn.

Halverwege de wedstrijd nam Laurens Vanthoor het stuur van de Porsche. Na die tweede serie stops reed Niklas Krütten in de #20 BMW aan kop met enkele seconden voorsprong op Vanthoor, die door Christopher Mies in de #29 Audi als een schaduw werd gevolgd. Vanthoor slipstreamde op het lange rechte stuk van Döttinger Höge voorbij Krütten, maar ook Mies volgde in zijn spoor ging de Limburger voorbij.

De leidende Land Motorsport Audi en de Manthey-Racing Porsche zochten gelijktijdig voor een laatste keer de pitstraat op. Fred Mako nam over in de Porsche en Jusuf Owega in de Audi. Na de pitstops was de volgorde omgekeerd met een tweetal seconden voorsprong voor de Porsche.

Owega kwam aansluiten en ging de Fransman even voorbij in de eerste bocht, maar Makowiecki counterde. De leiders konden een gespinde KTM nipt ontwijken en gingen met een verschil van 0,299 seconden de laatste ronde in. Frédéric Makowiecki hield het hoofd koel en won voor Manthey Racing.

Maxime Dumarey werd met Nico Verdonck, die last minute Jean Glorieux verving, in de Aston Martin Vantage GT3 van PROsport Racing zeventiende. Guido Dumarey finishte met teamgenoot Yevgen Sokolovsky in een Aston Martin Vantage GT4 50ste en tweede in de klasse SP10. Esteban Muth en Florian Weber waren 56ste met hun BMW M2 CS Racing en vijfde in hun categorie. Mathieu en Pierre Castelein kwamen als 93ste over de meet in de Toyota GT86 Cup van Pit Lane-AMC Sankt Vith.