Home > #Hoofdnieuws > F1 Saoedi-Arabië: Perez haal polepositie, Hamilton niet verder dan Q1 en Schumacher crasht zwaar

F1 Saoedi-Arabië: Perez haal polepositie, Hamilton niet verder dan Q1 en Schumacher crasht zwaar

In Jeddah stond deze avond de kwalificatie op het programma voor de race van morgen. Het werd net zoals in Bahrein een gevecht tussen Red Bull en Ferrari, alleen was het Red Bull die deze keer aan het langste eind trok, want Sergio Perez haalde zijn eerste pole van zijn carrière.

Foto: © Red Bull

De verrassing van de dag zagen we in Q1. Lewis Hamilton (Mercedes) geraakte voor het eerst sinds Brazilië 2017 niet verder dan de eerste sessie. Hij zette slechts de zestiende tijd neer en stootte hiermee niet door naar Q2. Ook voor Nicholas Latifi (Williams) was het niet zijn dag, in bocht dertien verloor hij de controle van zijn wagen, knalde tegen de muur en veroorzaakte een eerste rode vlag door een crash. Andere rijders die niet door Q1 geraakten waren Yuki Tsunoda (AlphaTauri, geen tijd door benzineprobleem), Nico Hülkenberg (Aston Martin) en Alexander Albon (Williams).

Q2

In Q2 zagen we een tweede rode vlag, deze keer was het voor Mick Schumacher (Haas). Tijdens zijn tweede pushlap, viel hij de boordsteen in bocht twaalf te veel aan en crashte zwaar. Schumacher was na zijn crash bij bewustzijn en werd eerst in het medisch centrum naast het circuit onderzocht. Daar is geen blessure vastgesteld, maar werd daarna naar het ziekenhuis gebracht voor een tweede check-up.

Één uur later werd de sessie hervat voor de laatste vijf minuten, hierin vielen Lance Stroll (Aston Martin), Schumacher, Zhou Guanyu (Alfa Romeo), Daniel Ricciardo (McLaren) en Lando Norris (McLaren).

Q3

In Q3 zagen we een gevecht tussen Ferrari en Red Bull voor de polepositie. Het zag er een lange tijd naar uit dat de pole naar een Ferrari ging gaan, maar op het allerlaatste moment was het Perez die het snelst was. Leclerc werd tweede en Sainz derde. Voor Perez is het de eerste pole uit zijn carrière. Hij is hiermee ook de eerst Mexicaan die vanop plaats één, een race start.

De race begint morgen om 19u00 Belgische tijd.

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”