Home > Rally > Interview Nick Degryse: “Vooraf hadden we gehoopt om een podiumplaats te rijden, maar al snel bleek dat er meer in zat”

Interview Nick Degryse: “Vooraf hadden we gehoopt om een podiumplaats te rijden, maar al snel bleek dat er meer in zat”

De Moorsledenaar Nick Degryse heeft elk jaar opnieuw één project. Aan de start komen van de Rally van Moorslede met een toppiloot. Zo kwam hij in 2019 aan de start met Gunther Monnens in een Skoda Fabia R5 en wonnen ze uiteindelijk de rally.

Mijn jaarlijks project is eigenlijk ontstaan met het idee om eenmalig aan de start te staan in mijn thuisrally dus ben ik budget beginnen zoeken en kon ik in 2016 voor de eerste keer deelnemen aan de zijde van Tim Van Parijs met de Fiesta R5 van Bernd Casier. De sponsors waren tevreden en bleken trouw en zo kan ik elk jaar deelnemen in Moorslede,” gaat Nick Degryse van start.

“De reden dat ik voor Moorslede kies is voor de hand liggend, het is mijn thuisrally aangezien ik in Moorslede woon. Dit jaar wou ik terug met een topper aan de start staan, maar liefst iemand met een auto in eigen beheer want de kostprijs om een rally2 wagen te huren is niet te onderschatten. De sfeer is ook veel familialer. Zo viel al snel de naam van Melissa Debackere en toen ik voelde dat zij enorm enthousiast en gemotiveerd was zijn we er vol voor gegaan om het nodige budget te vinden en zo doende stonden wij zondag samen aan de start,” gaat de 33-jarige verder.

“Om ons voor te bereiden hadden we een week voor de rally een testdag, zo konden we terug in het ritme komen, wennen aan elkaar en ik aan het notasysteem. Melissa moest denk ik wel even wennen aan mijn accent en een mannenstem, maar dit verliep bijzonder vlot en ik moet zeggen, er was een zeer goede vibe, we voelden elkaar zeer goed aan en het klikte bijzonder snel. Op die manier konden we beiden met een goed gevoel de verkenningen op zaterdag aanvatten en de rally op zondag.”

“Vooraf hadden we gehoopt om een podiumplaats te rijden, maar al snel bleek dat er meer in zat en dat we misschien wel konden strijden voor de overwinning. Toen we vanaf de tweede KP drie maal de besttijd reden, stonden we dan ook aan de leiding met

een bonus van acht seconden. Op KP 5 maakten we echter een foutje en onze voorsprong werd een achterstand van iets meer dan zes seconden. We zijn er daarna vol voor gegaan en zo konden we met nog twee besttijden de overwinning uiteindelijk behalen,” zegt een zeer tevreden Nick.

Net voor de start van de laatste proef hadden Melissa en Nick amper 0,1 seconde voorsprong op Vincent Verschueren en zijn Volkswagen Polo R5. “Het gevoel voor de laatste proef was bij mij eigenlijk hetzelfde als in heel de rally. Zo vlot mogelijk rijden en vooral alleen bezig zijn met onszelf, want we wouden liever uitrijden en tweede worden dan onverantwoord aanvallen en moeten opgeven. Maar gelukkig bleek ons tempo zeer snel en voldoende om Vincent voor te blijven.”

“Voor volgend jaar hoop ik er terug bij te zijn in Moorslede, met Melissa. Met welke wagen zien we wel nog. Het was zalig in de Skoda en het zou mooi zijn om onze overwinning te verdedigen, maar ik moet eerst mijn sponsors terug overtuigen. Al droom ik stiekem nog eens mee te kunnen gaan met een BMW E30 M3 of een WRC maar we zien wel, we hebben nog ruim de tijd. Nu eerst na genieten van deze overwinning,” sluit Nick af.

Zo heeft Nick de zowel de laatste Rallysprint van Moorslede als de eerste Short Rally van Moorslede gewonnen. Melissa wordt door deze overwinning mederecordhoudster met Joost Boxoen (2005 – 2006 – 2011) in Moorslede.