Home > Circuit > In een notendop: FIA F2-FRECA-SuperFormula

In een notendop: FIA F2-FRECA-SuperFormula

  • FIA F2 – Het raceweekend in Jedda, werd deze middag afgetrapt door de deelnemers aan de Formule 2, die er hun vrije sessie afwerkten. De snelste tijd was voor Felipe Drugovitch (MP Motorsport). De sessie werd ingekort toen eerst de Charouz van Cem Bolukbasi en even later de ART van Theo Pourchaire tegen de betonmuren gingen. Onze landgenoot Amaury Cordeel scheen wat problemen te kennen aan de ophanging van zijn Van Amersfoort bolide. Hij kon slechts vier rondes afleggen en eindigde als 22ste en laatste van het pak. Deze namiddag zijn er de kwalificatieritten.
  • FRECA – Op Barcelona werkten de rijders van de Formula Regional European hun testsessie af. De snelste tijden werden gezet door Matias Zagazeta (G4 Racing), voor Sebastian Montoya -(Prema).
  • Superformula – De deelnemers aan de tests op Fuji kregen zelfs sneeuw te verwerken deze week in Japan. Maar uiteindelijk werd er wel gereden en het was Sacha Fenestraz (Kondo Dallara-Toyota) die zich de snelste toonde voor de Japanners Sho Tsuboi (Inging Dallara-Toyota) en Ritomo Miyata TOM’s (Dallara-Toyota). De enige andere Europeaan, Giuliano Alesi (TOM’s Dallara-Toyota) zette de zesde tijd maar was met 113 ronden de bedrijvigste van de tests. Het seizoen vangt aan in het weekend van 9 en 10 april met een dubbele afspraak op Fuji.

foto: ©dutchphotoagency