Home > #Hoofdnieuws > F1 Saoedi-Arabië: raceweekend kan doorgaan zoals gepland

F1 Saoedi-Arabië: raceweekend kan doorgaan zoals gepland

Ondanks dat er een grote brand ontstond in een oliedepot op zo’n 10 km van het Jeddah Cornische Circuit, heeft de F1 beslist dat de Saoedische Grand Prix nog altijd kan doorgaan zoals gepland.

Foto: © Saudi Motorsport Company

Daarnet werd de start van de tweede vrije training al met een kwartier uitgesteld, nadat er raketaanval door een Jemense Houthi rebbelengroep werd gepleegd op een oliedepot, die wordt gerund door F1 en Aston Martin’s sponsor en Saoedi-Arabisch staatsbedrijf Aramco. Tijdens de eerste vrije training vermeldde Max Verstappen (Red Bull) al dat hij een brandgeur rook en dacht eerst dat het van zijn wagen kwam.

Volgens The Race kwam er hierdoor een spoedmeeting tussen de F1, teambazen en de rijders, waarin F1-CEO Stefano Domenicali de teams uitlegde dat het raceweekend nog steeds zal doorgaan zoals gepland. Om 22u00 (20u00 Belgische tijd) kwamen alle partijen nog eens samen om de situatie grondiger te bespreken.

De Saudi Motorsport Company heeft ondertussen in een statement gezegd dat ze in nauw contact met de lokale autoriteiten, F1 en FIA staan om het weekend zo veilig en normaal mogelijk te laten doorgaan.