Home > F1 > F1: CEO Stefano Domenciali gaat met Netflix praten over Drive To Survive

F1: CEO Stefano Domenciali gaat met Netflix praten over Drive To Survive

Hoewel Drive To Survive een enorm succes is voor de F1. Toch beginnen er twijfels op te rijzen over de correctheid van de show. Daarom gaat F1-CEO Stefano Domenciali aan tafel zitten met Netflix, rijders en teams om dit op te lossen.

foto: © Netflix

De Netflix-show Drive To Survive is al vanaf het begin in 2019 een immense hit. De reeks vertelt het verhaal van het voorbije F1-seizoen vanuit de paddock en andere plaatsten waar het gewone publiek niet bij geraakt. Mede hierdoor heeft de show ervoor gezorgd dat er miljoenen extra fans zijn bijgekomen, vooral in de VS, maar de voorbije twee seizoen zijn er veel klachten gekomen van fans en rijders dat Netflix verschillende dingen in scène zet.

Max Verstappen

Begin vorig jaar werd al bekend gemaakt dat de Nederlander Max Verstappen (Red Bull) niet wou meewerken aan DTS seizoen 4. Hij vond dat Netflix rivaliteiten en gebeurtenissen creëerde die nooit plaatsvonden en vindt dat de show te veel creatieve vrijheid krijgt en daardoor radioberichten kan knippen en plakken waar het wil. Dit seizoen zagen we dit bijvoorbeeld bij de sprintrace in Monza, want daar wordt gezegd dat Verstappen wint terwijl hij tweede werd en Valtteri Bottas de eigenlijke winnaar was. Dat de Nederlander won paste beter in het scenario voor het titelgevecht tussen Verstappen en Hamilton.

Na het vierde seizoen begint F1-CEO Stevano Domenciali de problemen ook te zien en wil er iets aan doen. Hij vertelt: “Er bestaat geen twijfel dat het Netflix-project een enorm succes is, maar om de interesse van een nieuw publiek te wekken, zijn er zaken gebeurd die niet kunnen. Dit weekend in Bahrein hebben we tijdens een vergadering met de teams erover gepraat en gekeken hoe het verder moet.” Ook wil Domenciali Verstappen terug in de reeks krijgen, want dit seizoen was het vreemd dat de wereldkampioen niet te horen was: “Er is een dialoog nodig tussen rijders, teams en Netflix om te zien welke zaken kunnen veranderd worden aan het concept, zodat iedereen ervan kan genieten. Het is belangrijk dat het een project is dat mensen aanzet tot het volgen van de sport, maar het mag niet het imago van de sport veranderen. Hierover zullen we ook met Netflix praten want het is noodzakelijk dat de zaken verteld worden zoals ze gebeuren en niet zoals iemand wil,” aldus Domenciali.

Drive To Survive is al beginnen filmen aan het vijfde seizoen van de reeks, maar als de serie nog langer zal bestaan zal veel afhangen van hoe de gesprekken vorderen.