Home > Circuit > 24H Series Mugello: pole voor Phoenix Racing, Red Ant in 992-Am

24H Series Mugello: pole voor Phoenix Racing, Red Ant in 992-Am

Op het Italiaanse circuit van Mugello vonden vandaag de kwalificaties plaats. Het was de Phoenix Racing Audi van Doppelmayr-Kaffer-Erhart-Herberger die met een gemiddelde tijd van 1’48″362 de tabellen aanvoerde. De tweede tijd was voor de BMW van Samantha Tan Racing van het trio Tan-Morris-Wittmer, gevolgd door Mann-Filter Mercedes van Hrachowina-Konrad-Schneider die tevens de pole in de GT3-Am klasse behaalde.

De Belgen deden het uitstekend met een pole in de 992-Am klasse voor de Red Ant Racing Porsche van de familie Redant. Zij werden overigens 14de algemeen en zijn daarmee enkele GT3 wagens voor. De zusterwagen van Red Ant (Wils -Hensen-Mayrl) eindigde 23ste algemeen en op een vijfde plek in de 992-Am klasse.

In de overige klassen werden de poleposities uitgedeeld aan Herberth Motorsport (Porsche) in GT3, de HRT Performance Porsche in de 992 klasse en aan de Lamborghini Supertrofeo van RD Signs Racing Team. De pole in GT4 was voor de Porsche van Orchid Racing Team. In TCR was de polepositie voor het Thaise BBR van Nuya-Kusiri-Kusiri-Sathienthirakul die met de Cupra Leon een gemiddelde tijd van 1’58″022 neer hebben gezet. De snelste tijd in TCX was dan weer voor de Porsche van Valluga Racing.

You may also like
24H Series – Spa: zondag door de lens van Joachim Cieters
24H Series – Spa: eerste race door de lens van Joachim Cieters
24H Series – Spa: F4 en Prototype Cup door de lens van Joachim Cieters
24H Series – Spa: WTM Ferrari op pole