Home > Circuit > 24H Series Mugello: 40-tal wagens en beperkte Belgische delegatie

24H Series Mugello: 40-tal wagens en beperkte Belgische delegatie

Na een eerste stevig autosportweekend volgt meteen een tweede, met ook de start van twee Europese uithoudingskampioenschappen, met name de NLS of vroegere VLN en de Europese 24H Series. Die eerste vinden we uiteraard op de Nürburgring, daar waar de serie van Creventic naar Mugello trekt.

Foto: © Olivision

In Mugello staan zaterdag en zondag twee races van zes uur op het programma, die samen twaalf uur wedstrijd vormen, wat ook tijdens de volgende manche in Spa-Francorchamps (23-24 april) het geval zal zijn. Op de deelnemerslijst zien we veertien GT3’s, waarvan het merendeel in GT3-Am, met onder meer de Duitse ex-F1-rijder en GT-specialist Bernd Schneider in een Mercedes-AMG GT3. Verder heel wat wat verscheidenheid, met Porsche, Audi, BMW, Bentley en uiteraard Ferrari in eigen land. De grote favoriet is de Herberth Motorsport Porsche. In de GT3-klasse zien we twee Belgen: Pierre-Yves Paque en Christian Kelders, in de Sainteloc Racing Audi R8 LMS.

In GTX zien we geen Belgen, maar wel in de diverse Porsche 911, met twee wagens van Red Ant Racing, één 992 voor vader en zonen Redant, en Philippe Wils en Kurt Hensen in de andere bolide. Opvallend geen AC Motorsport in TCR.