Home > Moto > MotoGP > MotoGP Indonesië: Miguel Oliveira in de geschiedenisboeken

MotoGP Indonesië: Miguel Oliveira in de geschiedenisboeken

Miguel Oliveira bouwt verder aan zijn reputatie. Toen er voor het eerst op Portimao werd geracet, won de Portugees. Deze keer werd er voor het eerst op het Mandalika circuit in Indonesië gereden en opnieuw…won Miguel Oliveira, en zo komt de Portugees nog maar eens in de geschiedenisboeken.

foto: ©motogp.com

Marc Marquez crashte de Honda voor de vierde keer dit weekend tijdens de warmup in de ochtend. DE Spanjaard had veel geluk om quasi ongeschonden weg te wandelen van een gigantische highsider op hoge snelheid. De artsen stelden een hersenschudding vast en dat betekende meteen ook het forfait van de Spanjaard. De start van de race zelf had ook de nodige voeten in de aarde want een tropische regenbui zette het circuit onder en uiteindelijk dienden de fans een goede 75 minuten te wachten voor het licht eindelijk op groen ging.

Quartararo was goed weg met de fabrieks-Yamaha maar uiteindelijk was het een verbazende Oliveira die met de KTM van de zevende naar de tweede plaats dook en even later ook Quartararo van de leiding zette. In moeilijke omstandigheden zagen we duels in alle geledingen van het peloton. Quartararo kwam nog opzetten in de eindfase van de wedstrijd, maar Oliveira hield stand en pakte de zege, voor Quartararo en voor een uitstekende Johann Zarco met de Pramac Ducati.

Chantra met een inspirerende zege in Moto2

Het werd een Moto2 race zonder Barry Baltus die zich blesseerde bij zijn val in de kwalificatie gisteren. Hij blijft aan de kant met een barst in de pols. De race ging van start met regendruppels die hier en daar op het circuit vielen, maar de grote bui bleef wel uit. Het was Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia) die Thailand zijn eerste zege schonk in de MotoGP racerij, tot vreugde van de Indonesische fans. Celestino Vietti (Mooney VR46 Racing Team) en Aron Canet (Flexbox HP40) vervolledigden het podium

In Moto3 zat, zoals gewoonlijk, alle actie in de slotrondes van de race. Dennis Foggia (Leopard Racing) kon vroeg in de wedstrijd voorbij leider Sergio Garcia en de Italiaan reed regelrecht naar de zege met meer dan vijf seconden voorsprong. Achter hem ontvouwde zich een ware veldslag tussen een groepje van een tiental rijders. Daarvan kon Izan Guevara (GasGas) zich losmaken om de tweede positie te pakken terwijl de strijd voor de derde podiumplek doorging tot de laatste bocht en werd gewonnen door Carlos Tatay.