Home > Moto > MotoGP > MotoGP (Indonesië): Quartararo is terug op pole

MotoGP (Indonesië): Quartararo is terug op pole

Met vele protagonisten in de problemen op vrijdag werd de derde vrije training belangrijk voor een heel peloton aan rijders. Het leverde bewogen kwalificatiesessies op.

foto: ©motogp.com

De Q1 sessie van de MotoGP werd een vedettenduel want nogal wat toppers moesten deze horde nemen. We verloren er alvast Joan Mir (crash met de Suzuki) en Marc Marquez (dubbele crash met de Honda). Uiteindelijk waren het “Pecco” Bagnaia met de fabrieks-Ducati en Di Giannantonio met de Gresini-Ducati die doorgingen. In Q2 zette Fabio Quartararo met de fabrieks-Yamaha al snel 1’31″067, een onhaalbare tijd voor de achtervolgers. Hij wordt morgen op de eerste startrij vergezeld van Jorge Martin en Johann Zarco op de Pramac Ducati klantenmachines.

Moto2:schrikmoment voor Baltus

Het was spannend voor Barry Baltus in de Q1 sessie. Eerst leek onze landgenoot op weg te zijn naar de Q2, maar nadat hij uit de top 6 wegzakte diende hij een nieuwe run te maken, op zoek naar een betere tijd. En dan was er de valpartij. Weg Q2 en een zorgelijke Baltus die zich duidelijk had bezeerd. Voor de RW Racing GP rijder bleef er nog een 20ste plaats op de grid over voor morgen. In de sessie gingen Chantra, Bendsneyder, Alcoba en Corsi door naar Q2, maar de eerste startrij ging naar poleman Jake Dixon (GASGAS Aspar Team), voor Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) en Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team).

Moto3: Indonesische glorie

Mooie actie ook in Moto3 waar lokale held Mario Aji (Honda Team Asia) doorging naar Q2 samen met Sergio Garcia (Gaviota GASGAS Aspar Team), Xavier Artigas (CFMoto Racing PrüstelGP) en Alberto Surra (Rivacold Snipers Team). En daarmee was de pret nog niet gedaan want in de definitieve Q2 sessie zagen we de pole van Carlos Tatay (CFMoto Racing PrüstelGP), voor Diogo Moreira (MT Helemts – MSI) en… Mario Aji.