Home > #Hoofdnieuws > IMSA Sebring: Cadillac leidt voor de Acura van Stoffel Vandoorne.

IMSA Sebring: Cadillac leidt voor de Acura van Stoffel Vandoorne.

Vanmiddag ging de 70ste editie van de 12 uur van Sebring van start. De vanop polepositie gestarte Sébastien Bourdais moest al in de openingsronde de pits opzoeken met problemen aan de versnellingsbak. Na drie uur wedstrijd rijden de wagens voor eerst achter de safety car en leidt de #31 Cadillac van Conway-Derani-Nunez voor de Acura van Vandoorne-Blomqvist-Jarvis. Deze neutralisatie werd veroorzaakt door een incident in de eerste bocht waarbij de Duqueine van Muehlner Motorsports betrokken was. Ook de wagens van Maxime Martin en Jan Heylen zijn door technische problemen onderaan het klassement terug te vinden.

(Foto: © HPD-North American Motorsport)

De strijd vooraan gaat tussen vier Cadillac en twee Acura. De #1 Cadillac van Bourdais heeft momenteel al 35 ronden achterstand. Stoffel Vandoorne nam tijdens de neutralisatie het stuur van de #60 Meyer Shank Racing Acura, de wagen die de 24 uur van Daytona won.

In LMP3 reed Muehlner Motorsports een sterke wedstrijd tot Alec Udell rond ging in de eerst bocht. Juan Pablo Montoya kon hem met de DragonSpeed USA Oreca niet meer ontwijken. De Duqueine staat momenteel in de pits voor reparaties. Ugo de Wilde heeft nog geen stint afgewerkt.

GTD Pro en GTD

In GTD Pro staat de Corvette van Garcia-Taylor-Catsburg bovenaan het klassement. Alessio Picariello bestuurt momenteel de #79 WeatherTech Racing Porsche die zesde ligt. Voor Maxime Martin lijkt de wedstrijd weer voorbij nog voor hij aan het stuur zat. Zijn wagen heeft door technische problemen slechts twaalf ronden afgelegd.

De wedstrijd begon ook ongelukkig voor Wright Motorsports, het team waarvoor Jan Heylen rijdt. Zacharie Robichon startte vanaf polepositie in GTD, maar verloor door reparaties aan het differentieel achttien ronden.