Home > #Hoofdnieuws > BRC South Belgian: Lefebvre leidt na eerste lus, de Mevius tweede

BRC South Belgian: Lefebvre leidt na eerste lus, de Mevius tweede

In Vresse-sur-Semois is de eerste lus van de dag afgelopen. Ook in de tweede manche van het BRC leidt de Fransman Stéphane Lefebvre (DG Sport Citroën), want na de eerste vier proeven heeft hij een voorsprong van 8,6 seconden op dichtste achtervolger Ghislain de Mevius (Skoda)

Tijdens de opener in Cornimont  (8,70 km) ligt alles nog dicht bij elkaar. Toch is het de Fransman die een halve seconde sneller is dan de Mevius, daarna volgt Grégoire Munster (Hyundai) op 1,2 seconden. In de tweed proef in Bouillon (6,72 km) kan de top drie toch al wat afstand nemen van de rest. Alweer is het Lefebvre die wint, nu met zes tienden, voor de Mevius, maar Gino Bux (Skoda) haalt een mooie derde plaats.

KP 3 is het langst met een lengte van 17,37 km en ook hier is het Lefebvre die bovenaan de tabellen staat. Op Les Hayons sprokkelt hij een voorsprong van drie seconden op de Belgisch belofte Munster en vier seconden op Bux bijeen. In Bellefontaine (17,35 km) kan de Mevius de vierde KP winnen. Hij is drie tienden sneller dan Lefebvre en een volle seconde sneller dan Munster. Na vier KP’s heeft Lefebvre al een voorsprong van 8,6 seconden op de Mevius. Munster Grégoire volgt op 9,4 seconden en is derde.

We zijn ook al verschillende wagens kwijtgespeeld op dit snel en vloeiend parcours. Jos Verstappen kon zijn Citroën niet op de baan houden en moest al na de tweede proef opgeven. Bart Vandevelde (Renault) had al vroeg motorpech en verliet de wedstrijd na één KP. Ook Kevin Theuwissen (BMW), Cédric Cherain (Porsche) en Sébastien Bedoret (Ford) zullen de eindmeet niet halen.

In de RGT-klasse is het Romain Delhez in de Porsche die al meer dan 20 seconden voorsprong heeft op Glenn Janssens ook in een Porsche. In het RC4-klassement is het veel spannender daar leidt de Duits Griebel Marijan (Peugeot) op 0,4 seconden op Tom Rensonnet (Renault).

De volgende lus begint om 12u05.

You may also like
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC South Belgian: de voorverkoop is gestart!
BRC South Belgian: een sportievere VHRS 65-categorie!
Rally: de Mévius start in Monteberg