Home > Moto > Internationaal > Een Belgisch nationaal Supermoto team  

Een Belgisch nationaal Supermoto team  

Twee jaar na de oprichting van het Junior Black Knights – Team in de discipline snelheid, wordt de Belgian Motorcycle Academy uitgebreid met jonge toptalenten in de discipline Supermoto. De kans om uit te blinken op een race circuit is nog nooit zo groot geweest

(persbericht)
foto: ©Marc Bossiroy/Belgian Motorcycle Academy



Het Junior Black Knights team is het nationale junior motorteam in België. Het werd in 2020 gelanceerd in de discipline snelheid met de piloten Lorenz Luciano en Amélie Triffet.
Vandaag breidt het team uit en komt er een extra discipline bij met jong talent: Supermoto.
De piloten die deel uitmaken van dit initiatief zijn:
 

  • Valentin Durand (28-05-2010) uit Bioul (Mettet)
  • Tom Rolin (21/12/2009) uit Agimont in de provincie Namen
  • Evan Gourmet (26/12/2006) uit Braine-l’Alleud in Waals-Brabant

 
In de leeftijd van 11 tot 14 jaar zullen deze nieuwe Junior Black Knights, allen lid van de Belgian Motocycle Academy, deelnemen aan de Franse en Belgische Supermoto-kampioenschappen, met een tiental races op het programma in 2022.

Een logische evolutie

Voor de Belgian Motorcycle Academy is de uitbreiding van het Junior Black Knights team naar Supermoto, en de overgang van 2 naar 5 getalenteerde piloten, een logische evolutie.
 
Freddy Tacheny, voorzitter van vzw Belgian Motorcycle Academy, legt uit : “Het trainingsprogramma voor leden van de Belgian Motorcycle Academy integreert alle takken van de motorsport: snelheid, dirt track, cross, Supermoto en trial. Een goede beheersing van al deze disciplines is noodzakelijk om mee te kunnen met de concurrentie. Tijdens de trainingsdagen toonden verschillende stagiaires, vooral degene komende uit de cross, interesse en bijzondere aanleg voor Supermoto. De Belgian Motorcycle Academy heeft daarom beslist om hun kwaliteiten te promoten en hen logistieke en materiële bijstand te verlenen zodat ze in de beste omstandigheden aan twee kampioenschappen kunnen deelnemen.”
 
Dit jaar vervoegen Valentin Durand, Tom Rolin en Evan Gourmet het Junior Black Knights team in de categorie Supermoto,  en Noa Cuypers en Loris Dekkers in de categorie snelheid.


De nationale kampioenschappen

De drie Junior Black Knights Supermoto piloten zullen deelnemen aan het Belgische en Franse kampioenschap in 2022. De twee pure Junior Black Knights  in de categorie snelheid zullen strijden in de Northern Talent Cup, een opstapklasse naar het wereldkampioenschap snelheid (zie kalender hier).