Home > F1 > F1 2022: Verstappen tevreden over wagen en team staat sterk

F1 2022: Verstappen tevreden over wagen en team staat sterk

Zondag start het nieuwe F1-seizoen in Bahrein. Tijdens de testdagen in Barcelona en Bahrein hebben de teams kostbare informatie verzameld over de nieuwe wagens, maar voor een echte rangorde is het wachten tot de kwalificatie op zaterdag. Het team Red Bull heeft er na de tests een goed oog in.

Foto: © Red Bull content pool

De spanning begint op te lopen, want binnen vier dagen begint het 73ste F1-seizoen. De teams hebben tijdens de testdagen belangrijke informatie verzameld, maar het is toch altijd afwachten waar je echt staat aan het begin van de eerste Grand Prix. Toch zien beide rijders van Red Bull het rooskleurig in en kijken ze uit naar zondag.

We hebben veel geleerd van de testen in Barcelona en Bahrein, maar ik ben blij dat we onze aandacht nu kunnen focussen op het racen. De nieuwe regels zou het gemakkelijker moeten maken om een andere wagen te volgen en hopelijk zien we daar al iets van op zondag. Nieuwe regels betekent ook een nieuwe rangorde en ik kijk er naar uit om te zien waar we staan, maar de wagen voelt goed en als team staan we sterk. Het belangrijkste voor deze week is dat we een rustig weekend hebben, met weinig problemen en hopelijk veel punten“, zegt regerend wereldkampioen Max Verstappen.

Ook teamgenoot Sergio Perez kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “Ik voel met uiteraard rustiger dan vorig jaar omdat het mijn tweede seizoen bij het team is. Hierdoor ken ik het team beter en begrijp hoe we werken en waar we naartoe willen gaan. Ieder team start dit seizoen vanaf nul door de reglementswijziging, dus zal het interessant zijn om te zien waar iedereen eindigt. Zelf kijk ik uit naar 2022 en hoop op een consistent jaar, met veel gevechten vooraan.

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
F1 Bahrein: Verstappen meteen op pole voor seizoensopener