Home > #Hoofdnieuws > BRC South Belgian: twaalf proeven en een sterk deelnemersveld

BRC South Belgian: twaalf proeven en een sterk deelnemersveld

Dit weekend is het Belgian Rally Championship al aan de tweede proef van het seizoen toe, een seizoen dat pas begin december zal afgesloten worden. Die tweede proef is meteen ook de tweede editie van de South Belgian Rally, een organisatie van DG Sport, dat ook de finale in Spa voor zijn rekening neemt en de tweede eendaagse wedstrijd van het seizoen. Net als in de Rally van Haspengouw zien we ook nu weer een stevig gevuld startveld, maar op een totaal ander parcours.     

Meer dan 80 teams nemen zaterdagochtend iets voor half negen de start van de tweede afspraak van het Belgische rallyseizoen. De South Belgian telt twaalf proeven,, goed voor 151 kilometer tegen de chrono, verdeeld in drie lussen van vier KP’s, met achtereenvolgens: Cornimont (8,7 km), Bouillon (6,68 km), Les Hayons (17,37 km) en Bellefontaine (17,6 km). De respectieve lussen starten om 8u24, 12u07 en 15u50, met een aankomst voorzien om iets voor zessen.

Het servicepark vindt onderdak in Vresse-Sur-Semois, net buiten het centrum. Vresse-Sur-Semois ligt niet ver van de Franse grens, zo’n twee uur rijden van onze hoofdstad. Het spreekt voor zich dat het kader en de wegen volledig van de Haspengouw zullen verschillen.

De deelnemerslijst van de tweede proef van het BRC is mooi, met uiteraard de huidige top-9 van het klassement, te beginnen met Stéphane Lefèvbre (Citroën). Verder zien we het debuut dit seizoen van Grégoire Munster (Hyundai), Sébastien Bédoret (Ford), Cédric De Cecco (Citroën) en Bastien Rouard (Skoda). Opvallend, er zijn weinig rijders uit het noorden van het land, want geen Kris Princen of Vincent Verschueren, maar wel Nicola Stampaert (Ford), naast de ‘Masters’ Jimmy D’Hondt en Johnny Poelmans, beide met een Fiesta.

Kortom, een schitterende affiche in de topklasse, maar hou op deze snelle proeven met veel grip ook de GT’s maar in het oog. Maar liefst zes Porsche zullen de soundtrack van de South Belgian Rally verzorgen, aangevoerd door Cédric Cherain, Glenn Janssens, Romain Delhez, Christophe Daco, Tuur Vanden Abeele en Henri Schmelcher. Stefaan Prinzie wil graag, net zoals vorig jaar, het duel aangaan met enkele Porsches in zijn Alpine A110 RGT. Ook Chris Vandamme is er weer bij met zijn prachtige Franse GT. 

Het is maar een greep uit het moois dat aan de start komt in Vresse-sur-Semois, waar het spektakel ook verzorgd zal worden door de negen BMW in de M Cup, de vijf juniors en de smaakmakers van de Stellantis Rally Cup.

Noteren we verder ook de start van de Stellantis Cup Benelux, de tweede manche van de M-Cup en de 2WD Trophy.