Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: eerste stevig weekend!

De autosport dit weekend: eerste stevig weekend!

We starten deze week uitzonderlijk vroeger met onze vooruitblik op het weekend en niet zonder reden. Na enkele maanden relatieve rust, is de autosport terug en hoe. Dit weekend staat bol van de actie, in binnen- en buitenland, zowel op circuit als rallywegen.

Zo zijn er dit weekend maar liefst twee wereldkampioenschappen die aan hun seizoen beginnen, met uiteraard de eerste race van de F1 in Bahrein, maar ook de aftrap van het FIA WEC (op vrijdag) in Sebring. In Florida is Sarah Bovy de enige Belgische vertegenwoordiger en dat met Ferrari.  

In Bahrein starten ook de F2 en de F3, met in de F2 uiteraard Amaury Cordeel die zeven jaar na Stoffel Vandoorne nog eens voor een Belgische aanwezigheid in de F2 zorgt en dat samen met het Nederlandse Van Amersfoort Racing. Nog in Bahrein racet diens broer Ghislain Cordeel in de slotmanche van de Porsche Challenge Middle East.

In Sebring is het ook tijd voor de tweede Amerikaanse klassieker van het seizoen, de 12 uur van Sebring, tellend voor het IMSA-kampioenschap. Stoffel Vandoorne, Ugo de Wilde, Maxime Martin, Jan Heylen en Alessio Picariello doen het in de Belgische kleuren. Noteren we nog dat de IndyCar in Texas zijn tweede wedstrijd afwerkt en dat in Indonesië de MotoGP aan de slag gaat op het nieuwe Mandalika circuit.

In eigen land is er ook heel wat actie, met de tweede manche van het Belgian Rally Championship, de South Belgian Rally, meteen ook de opener van de Stellantis Cup. In Moorslede is er dit weekend een VAS-rallysprint en aan Waalse kant is er de Rallye Sprint ‘Soutenons Clémence’. Noteren we ook dat de opener van het Franse rallykampioenschap op asfalt ook vrij makkelijk bereikbaar is. Le Touquet ligt immers maar op een goede twee uur rijden van Ieper.

Tot slot start ook het seizoen van de VW Fun Cup, met een race van acht uur in Mettet.