Home > #Hoofdnieuws > Interview Jan Heylen: “In Sebring geven we voorrang aan het IMSA-kampioenschap”

Interview Jan Heylen: “In Sebring geven we voorrang aan het IMSA-kampioenschap”

Er was de afgelopen dagen wat verwarring rond het programma van Jan Heylen, de recente winnaar van de GTD-klasse in de 24 uur van Daytona. Heylen stond eerst wel en later weer niet meer op de deelnemerslijst van de FIA WEC in Sebring, maar uiteindelijk zal Heylen niet in de opener van het WK uithouding aan de start staan. Heylen gaf opheldering bij Autosportwereld.be.

Foto: © FIA WEC – Marius Hecker/focus-pack-media.de

Even terug naar afgelopen jaar. De uit Geel afkomstige Jan Heylen beleefde met Wright Motorsports een onwaarschijnlijk seizoen in de States. Ze wonnen samen de IMSA Michelin Endurance Cup (GTD), de IMSA Michelin Pilot Challenge (GT4) en de Pro-Am-klasse in de GT World Challenge America. Op het einde van het seizoen kreeg Heylen dan ook oververdiend de Porsche Cup, die de beste Porsche-rijder in privéteams beloont.

Dit jaar blijft Heylen voornamelijk in de VS actief, maar we zien hem ook één en mogelijk tweemaal in ons land racen. “Mijn voornaamste programma is en blijft de GTD-klasse in IMSA, opnieuw met Wright Motorsport”, vertelt Heylen vanuit de VS aan Autosportwereld.be. “We zijn ons seizoen ook goed gestart, met de zege in de 24 uur van Daytona en leiden dus het kampioenschap. Dat is ook de reden waarom ik komend weekend niet in de opener van het FIA WEC start. We geven voorrong aan de 12 uur van Sebring, de tweede manche van het IMSA-kampioenschap, een manche die in hetzelfde weekend wordt verreden, uiteraard ook in Sebring. De auto is anders, hoewel het ook een Porsche 911 betreft, en de reglementen verschillen grondig. We willen dus geen risico nemen in de optiek van het IMSA-seizoen.”

Echter Jan Heylen zal wel de rest van het FIA WEC-seizoen met Fred Poordad en Patrick Lindsey afwerken en dat in de #88 Dempsey Proton Racing Porsche 911 RSR. Het trio doet het in LMGTE Am en dat betekent dat we de Gelenaar ook in Spa en Le Mans zullen zien.

“Daarnaast werk ik ook de Amerikaanse GT World af, maar daar volgt later deze maand meer nieuws over”, aldus ex Champcar-rijder die er zijn titel zal verdedigen.  

Uit goede bron heeft Autosportwereld.be ook vernomen dat Heylen eind juli mogelijk naar de 24 uur van Spa komt, een race die hij absoluut nog eens wil rijden. Heylen is dit weekend één van de vijf Belgen in de 12 uur van Sebring, naast Stoffel Vandoorne (DPi), Ugo De Wilde (LMP3), Maxime Martin (GTD Pro) en Alessio Picariello (GTD Pro).  

De wedstrijd over 1000 Miles van het FIA WEC vindt vrijdag plaats, de 12 uur van Sebring (IMSA) op zaterdag.